Τον Δήμαρχο Σοφάδων Θάνο Σκάρλο καταγγέλλει για « απαράδεκτη, απρεπή και απαξιωτική συμπεριφορά» σε βάρος του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Καρδίτσας Απόστολο Ταξιάρχη και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Παναγιώτη Καμινιώτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Καρδίτσας είχαν προγραμματισμένη συνάντηση, στο Δημαρχείο, με την Αντιδήμαρχο Διοικητικού-Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θώμη Καφάση-Δεδιλιάρη, προκειμένου να τεθούν υπόψη της προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου Σοφάδων και να αναζητηθούν λύσεις σε αυτά.
Κι ενώ, σύξφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ , « βρίσκονταν σε εξέλιξη η εν λόγω συνάντηση, σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης, ο Δήμαρχος Σοφάδων εισέβαλε στο γραφείο της Αντιδημάρχου, διέκοψε την σύσκεψη και ζήτησε τον λόγο από τους κ.κ. Ταξιάρχη και Καμινιώτη που βρίσκονταν εντός του Δημαρχείου.
Σαν «τσιφλικάς» που κάποιος καταπατά την περιουσία του, ο κ. Σκάρλος ζήτησε στη συνέχεια σε έντονο ύφος και με προσβλητικό τρόπο από τους δύο εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Καρδίτσας να αποχωρήσουν από το Δημαρχείο».
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι « τέτοιου είδους αυταρχικές και απαξιωτικές συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες από το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και προσθέτει:
« Θα πρέπει επιτέλους οι Αιρετοί να αντιληφθούν πώς τα προβλήματα λύνονται με διάλογο με τους εργαζόμενους. Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, προς όφελος των πολιτών. Οι αντιδημοκρατικές τακτικές ποτέ δεν βοήθησαν σε αυτή την κατεύθυνση και δεν θα τις επιτρέψουμε από κανέναν».