Διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση πέραν του αρχικού πλαφόν που έχει ορισθεί στο πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης» και για τους δήμους του Λασιθίου , έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών , κατά την προ ημερών εκεί περιοδεία του.
«Είδαμε και κατά μόνας τα έργα που ενδιαφέρουν τον κάθε δήμο και απ’ ότι όλα δείχνουν θα μπορέσουμε να κινηθούμε πέραν των ορίων, εκμεταλλευόμενοι όλους τους βαθμούς ευελιξίας που προσφέρει το πρόγραμμα» , δήλωσε μετά από ευρεία σύσκεψη που είχε με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νομού .
« Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να υπερβούμε τις προσδοκίες που υπάρχουν για μία αναπτυξιακή δυναμική που θα βοηθήσει, ιδιαίτερα, το Λασίθι, έναν τόπο πρωταγωνιστή τόσο στον πρωτογενή, όσο και στον τριτογενή τομέα», είπε και πρόσθεσε:
« Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μπορούν να γεφυρώσουν μία επενδυτική «άπνοια» που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κρίσης και να φέρουν εκεί που πρέπει -και σε επίπεδο υποδομών- αυτόν τον πανέμορφο τόπο».
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνη Ζερβό.
Επίσης συμμετείχαν, ο βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου, κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης για οικονομικά θέματα, κ. Μαρία Χανιωτάκη, ο Δήμαρχος Σητείας, κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Ιωάννης Στεφανάκης.