Είναι από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας! Τώρα, μετατρέπεται σε επίγειο παράδεισο!
Η υπέροχη μικρή χερσόνησος δίπλα στην τρίτη παραλία της Γλυφάδας, ένας χώρος που φιλοξένησε πολλά από τα πιο γνωστά κλαμπ της παραλιακής -από το θρυλικό Cataralla στο Dream City, το W Poolside Dreams και το Mansion Club- γίνεται χώρος αναψυχής ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους, με παιδότοπο, αθλοπαιδιές, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, πολύ πράσινο, μια όαση για μικρούς και μεγάλους! Ένα όνειρο δεκαετιών ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα!
«Το παλιό γκρεμίστηκε, το νέο έρχεται!», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Οι εικόνες που βλέπετε από το πρώην Cataralla θυμίζουν σε όλους μας τις παθογένειες της «παλιάς Ελλάδας»: Ένα αναψυκτήριο που έγινε νυχτερινό κέντρο, ένα σημείο αυθαιρεσίας και ανομίας, μία εστία ηχορύπανσης για την ευρύτερη περιοχή που πλέον το κατεδαφίσαμε. Στο νέο παραλιακό μας μέτωπο, στη νέα Γλυφάδα, η παραλία μας είναι πλέον ανοιχτή για όλους. Μετά από πολύ κόπο και τεράστιες προσπάθειες, η μικρή αυτή χερσόνησος των δέκα περίπου στρεμμάτων πέρασε στο Δήμο μας, οι μελέτες προχώρησαν, γκρεμίσαμε όλες τις παλιές αυθαίρετες κατασκευές και η ανάπλαση είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Η έναρξη της ανάπλασης συμπίπτει με την έναρξη της νέας μας θητείας ως δημοτική αρχή, την οποία ξεκινάμε με πολύ ενθουσιασμό και στόχο να κάνουμε πραγματικότητα όλα όσα έχουμε ονειρευτεί για την πόλη μας. Εκεί που παλιά βρίσκονταν παράνομα κέντρα διασκέδασης, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία που έχει η πατρίδα μας, θα δημιουργηθεί ένας ελεύθερος και προσβάσιμος χώρος, με υποδομές για μικρούς και μεγάλους. Μια έκταση ανοιχτή για τους κατοίκους και επισκέπτες της Γλυφάδας, με ήπια και βιώσιμα χαρακτηριστικά και πολύ πράσινο.
Από εκεί θα περνά και ο πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί κατά μήκος όλης της ακτογραμμής. Το Καταράλα ήταν ένα σύμβολο διασκέδασης, αλλά και ανοχής στην παρανομία. Θα γίνει πολύ σύντομα ένα τοπόσημο σύγχρονης, καλαίσθητης και λειτουργικής ανάπτυξης, φιλικής προς το περιβάλλον και πάνω από όλα προς τον πολίτη. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Προηγούμενο άρθρο1200 οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Χανίων
Επόμενο άρθροΧώρο αναψυχής προσβάσιμο και για ΑΜΕΑ απέκτησε ο Δήμος Πλατανιά