Σε εξαιρετικό κλίμα και με άμεσα αποτελέσματα ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρου Τσίρμπα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία και του Αντιδημάχου Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Βαβλαδέλη.
Η συνάντηση,έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διήρκησε για περισσότερο από μία ώρα κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, με κυριότερα αυτά της παραβατικότητας, των καταστροφών σε δημόσιες δομές και της μικροεγκληματικότητας που αυξάνεται διαρκώς.
Ο Σταύρος Τσίρμπας έθεσε ως προτεραιότητα το ζήτημα της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών και των επιχειρήσεων, ενώ ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη για τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό και στις δυο δημοτικές κοινότητες.
Κατόπιν συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα της περιοχής θέτοντας ως κύριο μοχλό διεύρυνσης της ασφάλειας, την επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος στο Καματερό.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε γνώστης των προβλημάτων, ενώ επέδειξε αυξημένο ενδιαφέρον για την επίλυσή τους και ανακοίνωσε στον Δήμαρχο ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την επανασύσταση του Αστυνομικού Τμήματος Καματερού τόσο ως Α.Τ αλλά και ως Τμήμα Ασφαλείας.
Επίσης δεσμεύθηκε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση του τμήματος των Αγίων Αναργύρων με επιπλέον προσωπικό.
Στα άμεσα σχέδια του Υπουργού είναι επίσης η δημιουργία ενός ενιαίου γενικού σχεδιασμού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αντιμετώπισης της παραβατικότητας με αύξηση των δυνάμεων ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ασφάλειας κλπ σε συνεργασία με το Δήμο, ώστε να βελτιωθεί τόσο η αποτελεσματικότητα, πρόληψη όσο και η αίσθηση ασφαλείας των πολιτών.
Ο Σταύρος Τσίρμπας εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα της πόλης, ενώ δήλωσε :
“Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού γυρίζει σελίδα μέσω της καλής συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία. Η επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος Καματερού, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση φαινομένων εγκληματικότητας και φθοράς της δημοτικής περιουσίας. Ως Δήμος καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί ακόμη περισσότερο η ομαλή λειτουργία της πόλης και οι ζωές και οι περιουσίες των συμπολιτών μας.”
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε στον Δήμαρχο ότι θα σταθεί αρωγός και συνεργάτης σε κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την ασφάλεια των πολιτών.

Προηγούμενο άρθροΑφωνία πολιτικής ενοχής από το Δημόπουλο;
Επόμενο άρθροΥπουργική απόφαση «ρουσφέτι» στη διοίκηση Μπακογιάννη καταγγέλλει η « Ανοιχτή Πόλη»