Την δημιουργία του, θεσμοθετημένου από τον Καλλικράτη, τοπικού Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών εξετάζει αυτόν τον καιρό ο Δήμος της Καλλιθέας, όπως σχετικά ενημέρωσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αυτό το διάστημα ο Δήμος βρίσκεται σε επαφή με τις πρεσβείες των χωρών από τις οποίες μετανάστες μένουν νόμιμα στον Δήμο Καλλιθέας, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εκπρόσωποι των κοινωνικών οργανώσεων των εν λόγω μεταναστών στην πόλη. Μετέπειτα, από κοινού δημοτικό συμβούλιο και παραπάνω κοινωνικές οργανώσεις θα συστήσουν το Συμβούλιο Ένταξης, το οποίο και πλέον θα έχει ενεργό ρόλο.
Η Καλλιθέα είναι από τις μεγάλες πόλης της Αττικής που έχουν υποδεχθεί εκατοντάδες μετανάστες, εξ ου και η ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου φορέα. «Έχουμε λάβει υπ’ όψη την σχετική εμπειρία του Δήμου Αθηναίων αλλά και επιστημονικές μελέτες από πανεπιστημιακά ιδρύματα», σχολίασε ο κ. Ψαλιδόπουλος.
Πάντως, σύμφωνα με την διοίκηση, η πρωτοβουλία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της νομικής εξέτασης, ενώ υπάρχει η διαβεβαίωση πως ό,τι και εάν προχωρήσει, θα γίνει σε συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.





