Ένα ακόμα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Περιφέρειας Αττικής) παρελήφθη προσωρινά και έχει αρχίσει να λειτουργεί. Με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. ενεκρίθη το Πρωτόκολλο Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Διαπλάτυνση του Κρηπιδώματος Λιμένα Αλών (Ηλεκτρικός) και δίκτυα συλλογής λυμάτων στον Κεντρικό Λιμένα», προϋπολογισμού 6.000.000 χωρίς ΦΠΑ.

Το έργο το οποίο ολοκληρώθηκε πριν τη θερινή περίοδο, διευκόλυνε πλοία, αυτοκίνητα και επιβάτες σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους προβλήτες του λιμένα, αφού από αυτόν εξυπηρετούνται οι ακτοπλοϊκές γραμμές των Ανατολικών και Κεντρικών Κυκλάδων.

Το έργο αυτό αποτελεί και το πρώτο ουσιαστικό έργο του υπό κατασκευή σταθμού του μετρό Σταθμός “Πειραιά”, του οποίου κλίμακες θα βγαίνουν κατευθείαν εντός της λιμενικής ζώνης.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε από την περιοχή της πλατείας Καραϊσκάκη (Ακτή Τζελέπη) μέχρι την Ακτή Βασιλειάδη (Πολιτιστική Ακτή και Υπουργείο Ναυτιλίας) το δίκτυο συλλογής λυμάτων της πόλης, του οποίου αγωγοί (για βρόχινα νερά) κατέληγαν στον πυθμένα του λιμένα. Το έργο αυτό αποτελεί κορυφαίο περιβαλλοντικό έργο για το λιμάνι, το οποίο πλέον απαλλάσσεται από λύματα.

 

Προηγούμενο άρθροΚατήγγειλε την αντιπολίτευση ότι δεν θέλει να γίνει κανένα έργο , ο Καπλάνης
Επόμενο άρθροΠεριβαλλοντικό έγκλημα η παράνομη υλοτομία. Άρθρο του Πρ. Ζαχρόπουλου , Δημοτικού Συμβούλου Νικαίας .