Την οικονομική επιβάρυνση που επιφορτίζονται οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στις σχολικές δομές της Σαλαμίνας μετά από την αιφνίδια κατάργηση της έκπτωσης που είχαν στις μετακινήσεις τους από και προς το νησί, φέρνει στη Βουλή με κοινοβουλευτική Αναφορά για τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υποδομών και Μεταφορών ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.
Στην αναφορά του ο Τρ. Αλεξιάδης παραθέτει την ενημέρωση από την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά και του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας όπου με μελανά χρώματα περιγράφεται το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στη Σαλαμίνα καθώς η κοινοπραξία του πορθμείου Περάματος – Σαλαμίνας έκοψε αιφνιδιαστικά την έκπτωση 50% που είχαν για αυτοκίνητα και δίκυκλα.
Με την κατάργηση της έκπτωσης το κόστος για τον εκπαιδευτικό από τα 140 ευρώ τον μήνα (7 ευρώ την ημέρα για όχημα και οδηγό) διπλασιάζεται και εκτοξεύεται στα 280 ευρώ ανά μήνα, χωρίς να υπολογιστεί το κόστος μετακίνησης από Παλούκια προς τις άλλες περιοχές του νησιού, αλλά και από ένα σχολείο σε άλλο, μιας και οι αποστάσεις στο νησί είναι μεγάλες.
Με αναφορά στις χαμηλές απολαβές τους (740 ευρώ για τους νεοδιόριστους, 880 ευρώ για τους αναπληρωτές το πολύ για 9 μήνες και μετά πάλι στην ανεργία με το επίδομα των 438 ευρώ) και τι έχουν υποστεί (χαμένοι 6 μισθοί από το 2009), η ΕΛΜΕ Πειραιά περιγράφει την οικονομική δυσχέρεια που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί που πληρώνουν εξωφρενικά ποσά σε ενοίκια, μετακίνηση, λογαριασμούς ενέργειας, είδη πρώτης ανάγκης, δίδακτρα για τα «προσόντα τους» κ.ά., δηλώνει πως δεν μπορούν να αφήνονται έρμαια στην αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της κάθε κοινοπραξίας και καταλήγει πως «Η ευθύνη εταιρειών – κυβέρνησης – Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Υπουργείου Παιδείας, είναι τεράστια».
Η ΕΛΜΕ Πειραιά και το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας στηρίζοντας τον αγώνα των αναπληρωτών και νεοδιοριζόμενων στη Σαλαμίνα Εκπαιδευτικών διεκδικούν και απαιτούν να επανέλθει άμεσα η έκπτωση του 50% για αυτοκίνητα – δίκυκλα, να καταστεί δωρεάν η μετακίνηση, πεζών και με τα οχήματά τους, με τα πλοία της γραμμής, δωρεάν μετακίνηση των εργαζόμενων εκπαιδευτικών με οχήματα του Δήμου από και προς τα σχολεία τους εντός του νησιού και μέχρι να επιτευχθεί αυτό δωρεάν μετακίνηση με τα ΚΤΕΛ του νησιού, δωρεάν μετακίνηση των μαθητών που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται από και προς Σαλαμίνα επειδή δεν υπάρχει κάποια ειδικότητα ΕΠΑΛ ή επειδή φοιτούν σε κάποια ειδική δομή, ή γιατί πρέπει να κάνουν κάποια θεραπεία.
Ο Τρύφων Αλεξιάδης συντάσσεται με το δίκαια αιτήματα και ζητά ενημέρωση από τους Υπουργούς.

Προηγούμενο άρθρο“Έκλεψε” και πάλι ο Πειραιάς την παράσταση , με το χριστουγεννιάτικο δένδρο φωταγωγημένο από … 150.000 λαμπιόνια
Επόμενο άρθροΚατασκευή δικτύου αποχέτευσης στη Νταού Πεντέλης