Την πρόταση να δημιουργηθεί task force, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων της Θεσσαλονίκης, κατέθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη συνάντηση που είχαν στο περίπτερο του Δήμου, στην 85η ΔΕΘ.
Ο κ. Ζέρβας του παρουσίασε συγχρόνως ορισμένα από τα αναπτυξιακά πρότζεκτ που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε στον Πρωθυπουργό τα πρώτα βραβεία σε τρεις αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς προσχεδίων, που διενεργήθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για σημαντικά έργα, τα οποία θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
Πρόκειται για τις προτάσεις που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που αφορούν τα έργα ανάπλασης της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους, της δημιουργίας συγκροτήματος κοινωφελών λειτουργιών στο δημοτικό ακίνητο των πρώην Στάβλων Παπάφη καθώς και της δημιουργίας κτιρίου κοινωφελών λειτουργιών στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.
Η μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ για το έργο ανάπλασης των πρώην Στάβλων Παπάφη υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών. Εξάλλου, για τη διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το κτίριο στις Σαράντα Εκκλησιές δόθηκε χρηματοδότηση 40.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο κ. Ζέρβας παρουσίασε, παράλληλα, στον Πρωθυπουργό και μία από τις έξυπνες πινακίδες ονομασίας οδών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για πινακίδες που ενσωματώνουν τη χρήση QR-Code και ετικετών NFC (Near Field Communication), ώστε οι διερχόμενοι μέσω του κινητού τους να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για την ιστορία κάθε δρόμου. Ανάλογες έξυπνες πινακίδες έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε κομβικούς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Προηγούμενο άρθροΕνισχύει δήμους με οχήματα η Αθήνα
Επόμενο άρθροΑυτό που δεν τόλμησαν Παπαστεργίου-Περιφερειάρχες, έκανε ο Πατούλης