Στην ατολμία των νυν προέδρων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) ,να θέσουν πιεστικά στην κυβέρνηση , ένα από τα σημαντικότερα θέματα που είναι αντιμέτωπη η Αυτοδιοίκηση , « απάντηση» δίνει ο προκατόχος του και νυν περιφερειάρχης Αττικής , Γιώργος Πατούλης.
Μη φοβούμενος – εν αντιθέσει με τους κ.κ Παπαστεργίου, Τζιτζικώτσας , προέδρους της ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ αντίστοιχα -να γίνει « δυσάρεστος» στους συναρμόδιους υπουργούς και συνεχίζοντας μια « πατερναλιστική» πολιτική έναντι κυρίως των « γαλάζιων» παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και γενικότερα.
Συγκεκριμένα ο κ. Πατούλης , έστειλε επιστολή σ΄όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ζητώντας παράταση των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού που προσελήφθη στους Δήμους και τις Περιφέρειες για τις ανάγκες της πανδημίας
Στην επιστολή ο Περιφερειάρχης, χαρακτηρίζει την συνεισφορά των συμβασιούχων «ως ιδιαιτέρως κρίσιμη, στο πλαίσιο της προσπάθειας διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΟΤΑ, ώστε το προσωπικό τους «να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις αυξημένες επείγουσες ανάγκες για την προστασία των πολιτών, όσο διαρκεί η πανδημία».
Ειδικότερα, όπως τονίζει συνέβαλλαν στα εξής:
• Διενέργεια χιλιάδων ελέγχων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε παραγωγούς και εμπόρους λαϊκών αγορών.
• Διενέργεια χιλιάδων αγορανομικών και τεχνικών ελέγχων, καθώς και τιμοληψιών, παράλληλα με έλεγχο της τήρησης των εκάστοτε μέτρων κατά της διάδοσης του COVID-19.
• Δράσεις αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, (διενέργεια σειράς μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων, παράδοση μασκών και αντισηπτικού υλικού, καθώς και συγκρότηση υπηρεσίας Ψυχολογικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής και Καθοδήγησης γονέων και παιδιών στην Ανοιχτή Γραμμή Βοήθειας 1110).
• Αντιμετώπιση του διπλασιασμού του αριθμού των λειτουργουσών σε εβδομαδιαία βάση λαϊκών αγορών.
• Διεκπεραίωση μεγάλου αριθμού συμβάσεων με αντικείμενο την προμήθεια ειδών προστασίας και την παροχή υπηρεσιών, αποσκοπουσών στον περιορισμό της εξάπλωσης και στην προστασία έναντι της νόσου.
Ο Περιφερειάρχης για όλους τους παραπάνω λόγους και με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη μόνιμου προσωπικού ζητά «την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. που έχουν προσληφθεί στον φορέα για την κάλυψη των αναγκών λήψης προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων περιορισμού της πανδημίας του COVID-19». Μάλιστα τονίζει χαρακτηριστικά ότι «η αδιάλειπτη συνεισφορά τους κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και την άρτια ανταπόκριση των υπηρεσιών του φορέα στις αρμοδιότητές τους, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών και προκλήσεων».

Προηγούμενο άρθροΖήτησε από τον πρωθυπουργό task force για την επιτάχυνση των έργων της Θεσσαλονίκης, ο Ζέρβας
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία το Poikilo Rocky Mountain