« Ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα και παραβατικότητα» επισημαίνει , ο τέως περιφερειάρχης Αττικής , Γιάννης Σγουρός , σ΄ανακοίνωση του , μ΄αφορμή , « το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά που μας έχει σοκάρει όλους». Ο κ. Σγουρός απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη, τους καλεί να επιδιώξουν τη συνεννόηση με όλα τα κόμματα, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των πολιτών.
« Χρειάζεται ένας νέος εθνικός σχεδιασμός που θα έχει ως στρατηγικό στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την κοινωνική ομαλότητα, σε μια περίοδο που η πανδημική κρίση επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την χρόνια οικονομική κρίση και επιπρόσθετα έχει πλήξει σοβαρά τον κοινωνικό ιστό» τονίζει .
Και προβλέπει «δεδομένου αυτών των συνθηκών το φαινόμενο της εγκληματικότητας θα εντατικοποιηθεί και πολύ φοβάμαι με απρόβλεπτες εξελίξεις».
Η Πολιτεία υπογραμμίζει ο κ. Σγουρός , « οφείλει να ενισχύσει τους μηχανισμούς καταπολέμησης των σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και να μειώσει δραστικά την απασχόληση του προσωπικού της αστυνομίας αφενός σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες θα μπορούσαν σε ένα βαθμό να μεταφερθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και αφετέρου στη φύλαξη «επωνύμων» οι οποίοι απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης στα ζητήματα της ασφάλειας τους λόγω των προσβάσεων που διαθέτουν στην εκάστοτε εξουσία».