Επιστολή με την οποία ζητεί να χυθεί άπλετο φως , στο πως διέρρευσαν στο διαδίκτυο τα ονόματα νηπίων αλλοδαπής καταγωγής νηπιαγωγείου της Κυψέλης και τα χρησιμ0ποίησε μετά ο βουλευτής της ΝΔ . κ. Μπογδάνος , έστειλε η δημοτική παράταξη « Ανοιχτή Πόλη».
Η επιστολή της παράταξης , επικεφαλής της οποίας είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος , εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 6ης Δημοτικής Κοινότητας.
Με την επιστολή τους ζητείται « να διερευνήσουν τις συνθήκες που επέτρεψαν τη διαρροή των ονομάτων των μικρών μαθητών και μαθητριών και να προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ενάντια σε όσους στοχοποίησαν μικρά παιδιά για να υποστηρίξουν τον ρατσιστικό τους λόγο, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα παραβίασης προσωπικών δεδομένων».
Σ΄ανακοίνωση της , η « Ανοιχτή Πόλη» υπογραμμίζει ότι « η πρόσφατη δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονομάτων μαθητών και μαθητριών νηπιαγωγείου της Κυψέλης για λόγους ξενοφοβικής προπαγάνδας χτυπά το καμπανάκι της εγρήγορσης απέναντι στον ακροδεξιό λόγο του μίσους. Ο κατάλογος των ονομάτων, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε και από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνο (για να “κατέβει” μπροστά στη δικαιολογημένη κατακραυγή) στοχοποίησε παιδιά μεταναστών με σκοπό να καλλιεργήσει ξενοφοβικά και μισαλλόδοξα ανακλαστικά.
Για την Ανοιχτή Πόλη, κάθε παιδί που συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία των ελληνικών σχολείων, αποτελεί πλούτο για την ταυτότητα της πόλης. Τα σχολεία μας είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά για όλα τα παιδιά. Οι ακροδεξιές κραυγές θα σβήνουν μπροστά στην αποφασιστικότητά μας να ζούμε σε μια πόλη ανοιχτή και δημοκρατική».

Προηγούμενο άρθροΑπέσπασε ο Μουλκιώτης κατηγορηματική δέσμευση Πλεύρη για το νοσοκομείο της Θήβας
Επόμενο άρθροΔιήμερο Παιδικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου από το δήμο Αθηναίων