Να μη καταργηθεί , ούτε να υποβαθμισθεί το νοσοκομείο της Θήβας , υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης , στη Βουλή , απαντώντας στη σχετική επερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ . Γιώργου Μουλκιώτη.
Ο κ. Μουλκιώτης κάλεσε εξ΄αρχής τον υπουργό «να απαντήσει ξεκάθαρα για το μέλλον του Νοσοκομείου Θήβας» , τονίζοντας ότι έχουν προκληθεί καίρια ερωτηματικά, σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης . Τα οποία, υπογράμμισε , ενισχύθηκαν και από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την υλοποίηση αναβληθεισών αποφάσεων παρέμβασης στα νοσοκομεία που δεν έχουν την νομική τους αυτοτέλεια, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ότι «…… δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων…..».
Ακόμη , επεσήμανε έθεσε στον υπουργό και τα προβλήματα στο αντίστοιχο νοσοκομείο της Λιβαδειά.
Σύμφωνα με τον κ. Μουλκιώτη, , ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων στην δευτερολογία του, ότι «….. ο στόχος είναι τα νοσοκομεία, οι δομές –μην το βλέπουμε κτιριακά- να λειτουργούν συμπληρωματικά και μέσα σε ένα πλαίσιο συνέργειας. Γι’ αυτό μιλήσαμε για νοσοκομεία κόμβους και νοσοκομεία ακτίνας όπου θα διασυνδέονται, θα έχουν πληρότητα υπηρεσιών, επάρκεια προσωπικού και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας ……».
Με τα παραπάνω , ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ , σημείωσε ότι οι ανησυχίες εντείνονται και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό, να ενημερώσει την Βουλή, για το ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τη δομή και τη λειτουργία του Γ.Ν. Θήβας.
Τέλος, ρώτησε εάν θα διατηρηθεί η υφιστάμενη μορφή ή βρίσκεται υπό επεξεργασία κάποιο σχέδιο αναδιάρθρωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας της δομής.
Απαντώντας , στα παραπάνω , ο υπουργός Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρης , αναφέρει σ΄ανακοίνωση του , ο κ. Μουλκιώτης , διευκρίνισε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί, ούτε να καταργηθεί. Ανέφερε, ωστόσο, ότι ο μελλοντικός σχεδιασμός αναδιάρθρωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αποτελεί αρμοδιότητα της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας και για την εκπόνησή του θα εξεταστούν διάφορα κριτήρια (όχι μόνο η χιλιομετρική απόσταση) και σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς.

Προηγούμενο άρθροΤρύγησε …ο δήμος Θεσσαλονίκης !
Επόμενο άρθροΥποπτεύονται συνέργεια παραγόντων του δήμου στην στοχοποίηση αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου της Κυψέλης