Μεγάλη απήχηση έχει η πρωτοβουλία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στους δήμους, του επικεφαλής της παράταξης « Αθήνα είσαι εσύ» και κορυφαίου στελέχους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Παύλου Γερουλάνου , που υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας και τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας.
Ο κ. Γερουλάνος , ενημερώνοντας σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του , της 19ης Απριλίου , ανάφερε ότι επικοινώνησαν μαζί τους αρκετοί δήμαρχοι αλλά και επικεφαλής παρατάξεων , για να ενημερωθούν λεπτομερέστερα για την πρωτοβουλία .
Μεταξύ άλλων της Θεσσαλονίκης , των Ιωαννίνων , της Αλεξανδρούπολης , της Λάρισας , του Ν.Ηρακλείου , της Νέας Φιλαδελφείας , των Λοκρών κ.α . Επίσης επικεφαλής παρατάξεων από το Ηράκλειο της Κρήτης , τη Ν. Ιωνία , τη Δάφνη κά .
Ο κ. Γερουλάνος ανακοίνωσε στη συνεδρίαση ότι η παράταξη του , το αμέσως επόμενος διάστημα , θα καταθέσει στη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας «τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας .
Επίσης υπογράμμισε ότι η ανταπόκριση που υπήρξε , δείχνει την απήχηση που έχει στους άλλους δήμους τι πράττει ο δήμος Αθηναίων.
«Γι αυτό οι αποφάσεις μας , πρέπει να είναι σωστές και παράδειγμα για την υπόλοιπη χώρα» είπε .