Προσβολή του δημοκρατικού θεσμού , του Δημοτικού Συμβουλίου , συνιστούν όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της 19ης Απριλίου , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας .
Με φόντο το έμβλημα της νεοναζιστικής οργάνωσης , η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του καταδικασθέντος και φυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής , προέβη σε μια αήθη τοποθέτηση .
Αντί λοιπόν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , από την αρχή της προκλητικής τοποθέτησης της , να της είχε αφαιρέσει το λόγο , όχι μόνο την άφησε να ολοκληρώσει αλλά και επεδίωξε να συνεχιστεί η συζήτηση για άλλα θέματα , σαν να …μη συνέβη τίποτε.
Ήταν οι αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης και πρωτίστως του θιγόμενου προσώπου, του επικεφαλής της παράταξης « Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» , Πέτρου Κωνσταντίνου , που δεν άφησαν τον κ. Τεντόμα , να κάνει αυτό που ήθελε.
Μάλιστα η σχετική και αυτονόητη πρόταση για διαγραφή από τα πρακτικά των όσων είπε η χρυσαυγίτισα, ήρθε από τον αντιδήμαρχο κ. Αξιώτη και όχι από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.