Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων με αντικείμενο την εκλογή προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής.
Όσον αφορά στην εκλογή νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη θέση του Προέδρου επανεξελέγη ο Νίκος Μουζακίτης («Ιόνιο Δυνατά, κάθε νησί ψηλά»), ο οποίος αποτέλεσε την πρόταση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με 20 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 1 λευκό.
Στις θέσεις του Αντιπροέδρου και της Γραμματέως, επανεξελέγησαν οι Αλέκος Μιχαλάς («ΑΝ.Α.Σ.Α») με 17 υπέρ και 12 κατά και Ολίβια Καρδακάρη («Ιόνιος Συμμαχία») με 29 υπέρ, αντίστοιχα.
Από την ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προεδρείου απείχαν οι παρατάξεις «ΛΑ.ΣΥ.» και «Ανυπότακτο Ιόνιο», ενώ απούσες ήταν οι παρατάξεις «Ελληνική Αυγή» και «Αντικαπιταλιστική Αριστερά». Ως ανεξάρτητος ψήφισε ο περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Ποζίδης, του οποίου η ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» ανακοινώθηκε στο σώμα πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Οικονομική Επιτροπή

Όσον αφορά στην ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στη θέση της Προέδρου ορίστηκε από την Περιφερειάρχη, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Κατερίνα Μοθωναίου, ενώ οι δύο Αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι επίσης επελέγησαν από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ως μέλη, είναι οι Κώστας Ζορμπάς και Σταύρος Τραυλός, Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κέρκυρας και Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης, αντίστοιχα.

Από την εκλογική διαδικασία προέκυψαν τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ως εξής:
Γιάννης Αρμενιάκος και Μανώλης Ορφανουδάκης («Ιόνιο Δυνατά, κάθε νησί ψηλά»), με αναπληρωματικά μέλη τους Ανδρέα Κτενά και Γιώργο Στασινόπουλο.
Από την παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α.» εξελέγη ως τακτικό μέλος ο Θεόδωρος Χαλικιάς, με αναπληρωματικό τον Διονύση Μπάστα.
Από την παράταξη «Ιόνιο Συμμαχία» εξελέγη ο Χρήστος Σκούρτης, με αναπληρωματικό μέλος την Ολίβια Καρδακάρη.
Από την παράταξη «ΛΑ.ΣΥ.» ως τακτικό μέλος εξελέγη ο Νίκος Γκισγκίνης, με αναπληρωματικό τον Διονύση Κεφαλληνό.
Από την παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» εξελέγη ο Αλέξανδρος Αλεξάκης, με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Σπανό.

Προηγούμενο άρθροΝέα γήπεδα προδιαγραφών FIFA στη Γλυφάδα
Επόμενο άρθροΔ. Αναγνωστάκης: «Ιδιοκτησιακή» η αντίληψη της ΝΔ και των στελεχών της για την Αυτοδιοίκηση