Την «ιδιοκτησιακή αντίληψη της Ν.Δ για το χώρο της αυτοδιοίκηση» όπως αυτές «αποτυπώνονται στις τελευταίες νομοθετήσεις της κυβέρνησης» καταγγέλλει η περιφερειακή παράταξη «Στερεά Υπεροχής» , με επικεφαλής τον Δημήτρη Αναγνωστάκη,μ΄αφορμή τις Δημαιρεσίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται υπογραμμίζει για « μία κυβερνητική αντίληψη στηριγμένη σε ιδεοληψίες και στην αδηφάγο λογική, που θέλει την αυτοδιοίκηση λάφυρο της εξουσίας. Μία λογική που αλλοιώνει τη βούληση των πολιτών και ναρκοθετεί τη συμμετοχή των παρατάξεων στη λειτουργία των οργάνων».
Δυστυχώς, τονίζει , « η ίδια αντίληψη διακατέχει και τους Αυτοδιοικητικούς, που ανήκουν στον πολιτικό χώρο της ΝΔ, οι οποίοι αποδέχονται τα νομοθετικά εκτρώματα, στο όνομα δήθεν της κυβερνησιμότητας».
Σ΄ότι αφορά τις Δημαιρεσίες , αναφέρει , « η παράταξή μας, όπως και το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας, κατήγγειλε τις παρωχημένες πρακτικές και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των ομόσταβλων της, που υπονομεύουν τη συμμετοχική και αντιπροσωπευτική δημοκρατία και επαναφέρουν την «ενός ανδρός αρχή», στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης.
Μετά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν η «Στερεά Υπεροχής», με τις δυνάμεις που διαθέτει, εξέλεξε τους:
 Αναγνωστάκη Δημήτρη και Σκούρα Γιώργο, τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα στην Οικονομική Επιτροπή.
 Μελισσάρη Γιάννη και Μπερμπερή Μωυσή, τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος.
 Λάμπου Σπύρο και Ακριώτου Θεοδώρα, τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα στην Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης και
 τον Παρασκευά Δρόσο στη θέση του Γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου.
Η «Στερεά Υπεροχής θα συνεχίσει κι αυτή τη διετία την προσπάθειά της, να εκπροσωπήσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν».