Λίγες μόλις ώρες μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για διερεύνηση ευθυνών -μεταξύ άλλων -του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και των δημάρχων Καρδίτσας και Βόλου, σχετικά με την ανείπωτη καταστροφή που υπέστησαν οι περιοχές της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel,ο υπουργός Επικρατείας , Μάκης Βορίδης , με συνέντευξη του , στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αποκαλύπτει τη “γραμμή” που θα τηρήσει η κυβέρνηση
Σε ερώτηση εάν η Πολιτεία ήταν έτοιμη, (εάν) αντί του «Daniel», την περιοχή έπληττε μία κακοκαιρία μεγέθους «Ιανού», ο κ. Βορίδης απάντησε: «Ναι ήμασταν, δεν θα είχαμε αυτές τις καταστροφές». Εξαιτίας, μάλιστα, των μέτρων που είχαν ληφθεί, «η Καρδίτσα επλήγη λιγότερο», σημείωσε. Σε αυτό το σημείο απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να έσπασαν σκοπίμως αναχώματα, ώστε να διοχετευθεί το νερό στον κάμπο, σώζοντας, έτσι, την πόλη της Καρδίτσας. Σε κάθε περίπτωση, «η κυρία εισαγγελεύς θα κάνει το έργο της», συμπλήρωσε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο υπουργός διαφώνησε με την παρατήρηση ότι δεν υπάρχει συντονισμός την επόμενη ημέρα. Η πραγματικότητα είναι, αντέτεινε, ότι «είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα και πολύ μεγάλες οι καταστροφές». Για την Εθνική Οδό φερ’ ειπείν, «το πλημμυρικό φαινόμενο είναι ακόμη εν εξελίξει και δεν μπορεί να γίνει κάτι», δήλωσε.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει υποψηφίους στη Θεσσαλία, οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, ανέφερε πως άλλο πράγμα η εισαγγελική παραγγελία και άλλο η κατηγορία. Εάν και όταν φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο, «βεβαίως και υπάρχουν ζητήματα για τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία βαρύνονται με τέτοιου είδους κατηγορίες», τόνισε.
Σε σχέση με τις λεγόμενες «κίτρινες κάρτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα αντιπλημμυρικά έργα, ο υπουργός Επικρατείαςδιευκρίνισε: «Μας εγκαλούσαν όχι για απουσία αντιπλημμυρικών έργων αλλά για μια καθυστέρηση επικαιροποίησης σχεδίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα». Ειδικά για τη γέφυρα του Ξηριά, που κατασκευάσθηκε εκ νέου αλλά κατέρρευσε ξανά, επεσήμανε ότι θα πρέπει να δει κανείς τις προδιαγραφές της γέφυρας, για ποια φορτία, δηλαδή, ήταν φτιαγμένη.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΚ. Μπακογιάννης :Νέα επιπλέον μείωση 5% στα δημοτικά τέλη – Νωρίτερα έτοιμο το νέο μεγάλο πάρκο στον Βοτανικό