«Τα χρήματα είναι απολύτως εξασφαλισμένα, είναι δεσμευμένα από το Ταμείο Ανθεκτικότητας. Στόχος μας είναι το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας, 215 στρεμμάτων στον Βοτανικό να έχει ολοκληρωθεί πριν από το γήπεδο, δηλαδή το 2025. Έχουμε πάρει όλες τις αδειοδοτήσεις, που σημαίνει ότι δημοπρατούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ώστε το έργο να συμβασιοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου χρόνου».
Την προαναγγελία ότι ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της Αθήνας που θα γίνει στον Βοτανικό, στο πλαίσιο του έργου της Διπλής Ανάπλασης, θα έχει ολοκληρωθεί έναν χρόνο νωρίτερα από την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού -το 2025- έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του «ΣΚΑΪ», με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.
«Είδατε τι ζήσαμε όλοι με τις φωτιές τις τελευταίες εβδομάδες. Μια πραγματική καταστροφή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και ότι δεν έχουμε άλλο χρόνο να χάσουμε», σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων. Ως προς το χρονοδιάγραμμα της Διπλής Ανάπλασης ανέφερε:
«Θα έχουμε πάρκο στο τέλος του 2025, γήπεδο το 2026, και ύστερα, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, όταν θα έχει παραδοθεί το νέο γήπεδο, με το κλειδί στο χέρι στο Βοτανικό, θα μπορούμε να ρίξουμε τη Λεωφόρο για να κερδίσουμε άλλον ένα πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. […] Είναι ένα απολύτως δρομολογημένο έργο το οποίο ήδη έχει αρχίσει να εκτελείται».

Η συνετή διαχείριση των οικονομικών μας «επιστρέφει» στους δημότες

Ερωτηθείς για το κόστος ανάπλασης της Πανεπιστημίου ο κ. Μπακογιάννης ξεκαθάρισε ότι το έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή έχει προϋπολογισμό λιγότερο από τρία εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κάτω από το 1% του προϋπολογισμού του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων. Σχετικά με την πρόθεση της αντιπολίτευσης να ελεγχθεί οικονομικά το έργο, κάλεσε όποιον το επιθυμεί να ελέγξει όχι μόνο τα οικονομικά της Πανεπιστημίου, αλλά και όλα τα έργα τα οποία υλοποιεί ή έχει υλοποιήσει ο δήμος, «από το Σύνταγμα και την Ομόνοια μέχρι τον Εθνικό Κήπο, τον Λόφο του Στρέφη, τις ασφαλτοστρώσεις, τα πεζοδρόμια, τις παιδικές χαρές και τα σχολεία».
Τη διαχείριση και την ευρωστία των οικονομικών του Δήμου που -κατάφερε για πρώτη φορά να έχει προϋπολογισμό άνω του 1 δισ. ευρώ – πιστοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ο οποίος έχει ήδη δώσει κατά την τελευταία τετραετία δύο φορές «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Δήμο Αθηναίων με αντίστοιχες αναβαθμίσεις. Η σωστή αυτή διαχείριση «επιστρέφει» στους δημότες, όπως εξήγησε ο κ. Μπακογιάννης τονίζοντας: «Για αυτό ήμασταν σε θέση πέρυσι για πρώτη φορά να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη κατά 5%, οριζόντια. Δεν έχει ξαναγίνει τόσο μεγάλη περικοπή στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων και το ίδιο ακριβώς θα κάνουμε και φέτος τον Οκτώβριο».

«Οι γειτονιές της Αθήνας είναι δημοκρατικές – Κανένας νεοναζί δεν θα βρει ανοιχτές τις πόρτες»

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη και τους υποστηρικτές του που βρίσκονται σήμερα στη Βουλή, ο κ. Μπακογιάννης υπενθύμισε τα εξής δεδομένα: «Το 2023 το κόμμα που τώρα από ό,τι καταλαβαίνω συζητάει αν θα στηρίξει ή δεν θα στηρίξει τον Κασιδιάρη, πήρε το μισό εκλογικό ποσοστό από ό,τι έλαβε ο Κασιδιάρης το ’19 στην Αθήνα. Και το ’19 στην Αθήνα πήρε το μισό από ό,τι είχε πάρει το ’14. Μετάφραση: η Αθήνα είναι μια πόλη δημοκρατική στην οποία δεν ταιριάζει το μαύρο. Οι γειτονιές της είναι δημοκρατικές γειτονιές. Αν νομίζει ότι θα κατέβει ο οποιοσδήποτε νεοναζί, φασίστας, εγκληματίας και θα βρει ανοιχτές τις πόρτες κάνει πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Η μάχη δίνεται εκεί έξω».
Ο ίδιος, επισήμανε ωστόσο ότι «από την πολλή κουβέντα για τον Κασιδιάρη και από την πολλή διαφήμιση που τού κάνουμε κινδυνεύουμε κι εμείς οι ίδιοι να εκθρέψουμε το τέρας», και πρόσθεσε: «Εμένα με ενδιαφέρει όλη η πόλη και θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να προσπαθώ και να δίνω τη μάχη να είμαστε όλοι πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες απέναντι στους νεοναζί, απέναντι στους φασίστες».

Προηγούμενο άρθροΒγάζει “λάδι” εκ των προτέρων Αγοραστό, Τσιάκο , Μπέο και κρατικό μηχανισμό ο Βορίδης
Επόμενο άρθροΕγγραφές στις Λέσχες ανάγνωσης για παιδιά στη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής