Καταπέλτης ήταν ο δημοτικός σύμβουλος και ιδιοκτήτης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ , Βαγγέλης Μαρινάκης , για την επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, στη σημερινή συνεδρίαση (20/11/20) του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μ΄αφορμή την διέλευση δεκάδων φορτηγών καθημερινά με αδρανή υλικά για τα έργα που έχει ξεκινήσει ο ΟΛΠ για τη νότια προβλήτα , ο κ. Μαρινάκης , τόνισε ότι ο Πειραιάς ούτε έχει δει , ούτε θα δει στο μέλλον κανένα όφελος από την επένδυση αυτή.
Ο κ. Μαρινάκης , υπενθύμισε ότι από το 2014 είχε αντιταχθεί στη «μονοπωλιακή συμφωνία», την οποία οι ίδιοι οι κινέzοι , ανάφερε , λένε ότι είναι η καλύτερη που έχουν κάνει σ΄όλη την Ευρώπη.
« Τα είχα πει το 2014, 2015 και 2016. Ο Πειραιάς και οι άλλοι δήμοι δεν πρόκειται να δουν κανένα καλό και κανένα όφελος. Θα ρημάξει ο Πειραιάς. Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν το αντίθετο» υπογράμμισε, χωρίς να «μασά» τα λόγια του και αφήνοντας άναυδους τους υπόλοιπους Δημοτικού Συμβούλους.
Ιδιαίτερα της πλειοψηφίας , που λίγο νωρίτερα άκουγαν το δήμαρχο , Γιάννη Μώραλη , να δηλώνει ότι είναι υπέρ της επένδυσης η οποία όχι μόνο μακροπρόθεσμα θα έχει οφέλη για τον Πειραιά αλλά από τώρα συμβάλλει θετικά σ΄άλλες επενδύσεις όπως για το «Παπαστράτος» και τον «Πύργο».
Ο κ. Μαρινάκης , ζήτησε όπως και όλοι οι άλλοι , να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που ρητά να ζητείται η απαγόρευση της διέλευσης αυτών των φορτηγών κ;αι η μεταφορά των αδρανών υλικών να γίνεται μόνο δια θαλάσσης .
Προτείνοντας παράλληλα και πιο δυναμική –πρακτική δράση , κάλεσε , το δήμο « να βάλει « λουκέτο» στο χώρο για να μη μπαίνουν τα φορτηγά».
Επίσης ανάφερε ότι τόσο εκείνος όσο και ο δήμαρχος , σε συναντήσεις που είχαν όλα αυτά τα χρόνια με την ηγεσία της COSCO και άλλους κινέζους αξιωματούχους , έχουν ζητήσει να χρηματοδοτήσουν έργα για την πόλη κάτι που δεν έχουν πράξει μέχρι τώρα.