Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας , παράταξη ‘’πατρίδα μας η Στερεά’’ με εισηγητή τον Μάνο Γέμελο κατήγγειλε για άλλη μία φορά την επιλεκτική χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε άλλους νομούς πλην Φθιώτιδας.
Όπως επισήμανε και επιβεβαιώνεται απόλυτα από τα στοιχεία , η έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο νομός Φθιώτιδας, έρχεται τελευταίος στη χρηματοδότηση των αθλητικών του εγκαταστάσεψν ( γήπεδα κ.α) .
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της διοίκησης Σπανού τα ποσά ανά νομό έχουν ως εξής:
 Νομός Βοιωτίας 5.397.823 ευρώ.
 Νομός Εύβοιας 1.593.015 ευρώ.
 Νομός Φωκίδας 272.500 ευρώ.
 Νομός Ευρυτανίας 529.000 ευρώ.
 Νομός Φθιώτιδας 100.000 ευρώ.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της παράταξης Μπατζελή , « η Περιφερειακή Αρχή προφανώς στην αγωνία της να απαντήσει αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση του νέου κολυμβητηρίου της Λαμίας που δυστυχώς όμως αφορά την προηγούμενη Αρχή και στην συμβασιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του κολυμβητηρίου που προφανώς και δεν αφορά αθλητικό έργο….»

Τονίζει δε ότι η νέα της καταγγελία, στο θέμα αυτό , « έρχεται ύστερα από συνεχόμενες προσβλητικές δηλώσεις Προέδρων super league για την εικόνα του ΔΑΚ Λαμίας, και αποτελεί ηθική υποχρέωση μας απέναντι στον κόπο και ιδρώτα των αθλητών και παραγόντων που καθημερινά διαφημίζουν τον Νομό μέσω των επιτυχιών τους».

Η παράταξη Μπατζελή απαίτησε από τη διοίκηση Σπανού :.
1. Άμεση χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ, αλλά και την επαναλειτουργία αθλητικών χώρων που έχουν κυριολεκτικά ερημώσει (γήπεδο Λιανοκλαδίου, γήπεδο Γαλανεικων, γήπεδο Καλυβίων , γήπεδο Καμένων Βούρλων) στον Νομό.
2. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για έργα αναβάθμισης και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων .
3. Αίτημα προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού όπως άλλωστε κάνουν και άλλες Περιφερειακές Αρχές (Περιφέρεια Θεσσαλίας/Περιφέρεια Κρήτης για γήπεδα Λάρισας /ΟΦΗ), για χρηματοδότηση πρωτίστως εκσυγχρονισμού του Δ.Α.Κ. Λαμίας αλλά και άλλων σημαντικών αθλητικών χώρων που βρίσκονται σε εγκατάλειψη.