Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταδικάζει τα περιστατικά απρόκλητων λεκτικών επιθέσεων και προσβλητικής συμπεριφοράς προς τους υπαλλήλους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ , όπως όλοι οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α., «έχουν υπερβεί εαυτόν για να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες εν μέσω της πανδημίας, τη στιγμή που η κυβέρνηση τους έχει αφήσει εκτεθειμένους απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού «.
Τελευταίο κρούσμα , ήταν σε βάρος υπαλλήλου του Κ.Ε.Π. Ζωγράφου, «ο οποίος εκτελούσε με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντα του», όπως επισημαίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της , ο δράστης χωρίς προηγουμένως να έχει κλείσει ραντεβού, όπως απαιτείται στην διάρκεια της πανδημίας, απαίτησε να εξυπηρετηθεί από τον υπάλληλο του Κ.Ε.Π., κι όταν του επισημάνθηκε ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που δεν είχε τηρήσει, «άρχισε να συμπεριφέρεται σαν η υπηρεσία να είναι «τσιφλίκι» του, να προσβάλει τον υπάλληλο και να επιχειρεί από θύτης να το παίξει θύμα.
Το πλέον επαίσχυντο εκ μέρους του πολίτη ήταν, πως ανέφερε και περιέγραψε το περιστατικό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θέλοντας να δώσει την εκδοχή που τον βόλευε, με σκοπό να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη του υπαλλήλου του Κ.Ε.Π., ο οποίος δεν έπραξε τίποτε άλλο από τα προβλεπόμενα εν μέσω των συνθηκών της πανδημίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΟΤΑ.
Η οποία αναφέρει, «στηρίζει απόλυτα τους υπαλλήλους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), δηλώνει πώς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές προσωπικές επιθέσεις και προσβλητικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. που έχουν σταθεί δίπλα στους πολίτες σε εξαιρετικά δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους ακόμη και την ίδια τους τη ζωή».
Τέλος καταγγέλλει την κυβέρνηση για «πολλοστή φορά» , διότι « δεν φρόντισε να ενταχθούν οι υπάλληλοι των Κ.Ε.Π. στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό παρά το γεγονός ότι καθημερινά έχουν επαφή με χιλιάδες πολιτών για την εξυπηρέτηση τους».