Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Αγάπης προς το συνάνθρωπο και συμμετείχαν στη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ “Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία”.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 7 σημεία της Αττικής (Άγιος Δημήτριος, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Μαρούσι, Περιστέρι, Χολαργό και Ψυχικό) και σε 3 σημεία σε εθνικό επίπεδο (Άρτα, Λαμία και Ναύπλιο), συγκεντρώθηκαν συνολικά 180 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει ιδρυθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τη ΜΚΟ της «Αποστολή» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ). Λειτουργεί με 217 εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, 4 εθελοντές νοσηλευτές, 6 εθελοντές οδοντιάτρους και 8 εθελοντές φαρμακοποιούς, ενώ 32 εθελοντές βρίσκονται στη διοικητική στήριξη. Στεγάζεται στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 στον 3ο όροφο και είναι ανοιχτό Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Το Ιατρείο συμβάλει στην ιατροοφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, αστέγων και οικονομικά εξαθλιωμένων ασθενών.
Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε το σημείο συγκέντρωσης φαρμάκων στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στον Χολαργό με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία της δράσης και να ευχαριστήσει τους πολίτες για την θετική ανταπόκριση τους.
Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Το Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία, σε επτά σημεία στην Αττική και σε 10 συνολικά σε όλη την Ελλάδα συνεχίζει τη δράση του. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βρίσκονται κοντά σε αυτήν την προσπάθεια. Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν μαζικά σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την παροχή βοήθειας προς τον ασθενή πολίτη. Τους ευχαριστούμε θερμά καθώς η προσφορά τους αυτή δεν είναι εκ του περισσεύματος των φαρμάκων τους, αλλά εκ του περισσεύματος της καρδιάς τους. Ευχαριστούμε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλους όσους συνέβαλλαν προκειμένου να υλοποιηθεί επιτυχώς αυτή η δράση».