Με το Σωματείο των εργαζομένων του δήμου Χαλκίδας , συναντήθηκε στα γραφεία του , κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ .Το κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Δήμου Χαλκιδέων, αποτελούνταν από τον γραμματέα , Δημήτρη Κατσούλη και τα μέλη Γεωργία Κατσαρή και Σταύρο Αλεξίου καθώς και τον αναπληρωτή γραμματέα της Ν.Ε. Εύβοιας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης και Δημοτικό Σύμβουλο, Γιώργου Γιογιό . Από το Σωματείο ο πρόεδρος ,Στάθης Παπαργυρίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου .
Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος και τα μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων ενημέρωσαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ . ” για τα σημαντικά γενικά προβλήματα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση ιδίως για την μισθολογικής τους κατάσταση αλλά και την έλλειψη προσωπικού καθώς και την τάση ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών στην οποία στοχεύει η πολιτική της Κυβέρνησης.
Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδέων με επίκεντρο κυρίως τις συνθήκες των χώρων εργασίας και ιδίως του Εργοταξίου όπου υποβαθμίζεται σε επικίνδυνο σημείο η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, την στοχοποίηση όσων εργαζομένων συμμετέχουν ενεργά στην λειτουργία του Σωματείου και στην διεκδίκηση των αιτημάτων του με μετακινήσεις που τελικά αποδιοργανώνουν τον Δήμο, την κατάσταση με την διαχείριση των απορριμμάτων όπου φαίνεται να προωθείται η ιδιωτικοποίηση ενώ η δημοτική αρχή αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά αυτό το φλέγον σήμερα πρόβλημα κ.α”.
Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής τονίστηκε η συμπαράσταση στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων “τόσο στα γενικά με κυρίαρχο εκείνο της επαναφοράς μισθολογικών παροχών που τους στέρησαν οι μνημονιακοί νόμοι, όσο και στα ειδικότερα στο Δήμο Χαλκιδέων και τονίστηκε η βούληση της Δ.Ο.ΠΑΣΟΚ Δήμου Χαλκιδέων αλλά και της Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Εύβοιας να συνεργαστεί με το Σωματείο και τους εργαζόμενους για την προώθηση των λύσεων που οδηγούν στην διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών εργασίας, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
Η συμβολή των εργαζομένων στην εύρυθμη και κυρίως αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου Χαλκιδέων είναι καθοριστική, πρέπει να ενισχύεται και να αναγνωρίζεται, να μην απαξιώνεται αλλά αντιθέτως να υπάρξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου τόσο ως προς τις συνθήκες στους χώρους εργασίας, ως προς την επιμόρφωση και την βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού όσο και ως προς τον σεβασμό και την αυστηρή προσήλωση στην άσκηση των δημοκρατικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων σε περιβάλλον συνεργασίας με την εκάστοτε δημοτική αρχή και όχι σε καθεστώς διώξεων και απαξίωσης που παραπέμπει σε νοοτροπίες άλλων μακρινών εποχών.
Ο Δήμος Χαλκιδέων πρέπει να Αλλάξει, να γίνει ένας σύγχρονος, αποτελεσματικός, συμμετοχικός, δημοκρατικός και εξωστρεφής Δήμος. Η συνεργασία με τους εργαζόμενους είναι ένα από τα κλειδιά της Αλλαγής.
Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που ανόρθωσε την Αυτοδιοίκηση κατά την πολυετή κυβερνητική του θητεία και επιδιώκει να την οδηγήσει εκ νέου στην θέση που της ανήκει, δηλαδή να ξαναγίνει πραγματικό βάθρο της δημοκρατίας και θεσμός πραγματικής αποκέντρωσης της εξουσίας κοντά στον πολίτη και με την συμμετοχή του πολίτη. Σε αυτόν τον αγώνα η συμβολή των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση είναι καθοριστική διότι οι εργαζόμενοι είναι οι συντελεστές των ισχυρών και αποτελεσματικών Δήμων που είναι ο σταθερός και αδιαπραγμάτευτος προγραμματικός στόχος του Κινήματος”, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του..

Προηγούμενο άρθροΕπιδεινώνεται η καθημερινότητα των δημοτών υποστηρίζει η ” Ανοιχτή Πόλη”
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ: Μηδέν στην Αποκέντρωση και την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης παίρνει η κυβέρνηση