Η δημοτική παράταξη του Πειραιά ” Λαική Συσπείρωση” καταγγέλλει ότι ” το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στην επικαιρότητα ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες των εργαζόμενων στο Δήμο Πειραιά, που αποτελούν επιστέγασμα της υποκρισίας της Δημοτικής Αρχής Μώραλη, ιδίως από τη στιγμή που ο ίδιος ο Δήμαρχος σε πολλές δηλώσεις του εμφανίζεται ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων τους!
Σύμφωνα με πρόσφατη καταγγελία του Σωματείου Οδηγών, Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά, συμβασιούχος εργαζόμενος στην υπηρεσία Καθαριότητας με την ειδικότητα του οδηγού, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, απολύθηκε πριν λήξει η σύμβασή του με την ανυπόστατη κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς», κάτι που -όπως τονίζεται- δεν ισχύει. Αντίθετα, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος -όπως και άλλοι στο αμαξοστάσιο του Δήμου- πιεζόταν συνεχώς να κάνει υπερωρίες, παραπάνω δουλειά πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου και αρνήθηκε. Είναι τόσο υπερασπιστής των εργασιακών δικαιωμάτων ο κ. Μώραλης, που ούτε το δικαίωμα της απολογίας δεν έδωσε στον εργαζόμενο!!! Άρα να υποθέσουμε ότι η Δημοτική Αρχή τιμωρεί όσους δε σκύβουν το κεφάλι και αρνούνται να δουλέψουν παραπάνω;”
Η ” Λαική Συσπείρωση” , τονίζει ότι ” η συγκεκριμένη απόλυση δεν είναι και το μοναδικό πρόβλημα που έχει προκύψει. Πρόσφατα πριν τις γιορτές, οι γυμναστές που εργαζόντουσαν στον ΟΠΑΝ προέβησαν σε αποχή από τα καθήκοντά τους, διότι δούλευαν για σχεδόν 4 μήνες απλήρωτοι, μιας και δεν είχαν υπογραφεί οι συμβάσεις τους. Η Δημοτική Αρχή βρήκε «λύση» στο πρόβλημα, προσλαμβάνοντάς τους για 5 μήνες από Φεβρουάριο μέχρι και Ιούνιο με σύμβαση. Μόνο που ούτε η κυβέρνηση μέσω της ΓΓΑ, ούτε η Δημοτική Αρχή τους έχουν απαντήσει εάν και πότε θα πληρωθούν τους 4 μήνες δουλειάς μέσα στο 2023, με αποτέλεσμα να είναι στον «αέρα» τα δεδουλευμένα τους!
Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί η πρόθεση που εξέφρασε η Δημοτική Αρχή να τοποθετήσει κάμερες στο Αμαξοστάσιο του Δήμου εντός των χώρων συνεύρεσης των εργαζόμενων, όταν ουδέποτε υπήρξε καταγγελία για κλοπή, βανδαλισμό ή εμπρησμό εδώ και πολλά χρόνια, παραβιάζοντας κατάφωρα προσωπικά δεδομένα και ατομικές ελευθερίες, στοχεύοντας στην τρομοκράτηση των εργαζόμενων” και προσθέτει:
” Σήμερα είναι επίκαιρη όσο ποτέ η διεκδίκηση μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων και προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο που διεκδικεί τα αυτονόητα, κόντρα στους στόχους και τις επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής Πειραιά”.

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη καθυστέρηση στην παροχή οικονομικών κινήτρων για εσωτερικές συνδέσεις αποχέτευσης
Επόμενο άρθροΜε γοργούς ρυθμούς το μεγάλο έργο υδροδότησης Αγρινίου