Με το άρθρο 96Β του Ν. 4685/2020 (όπως προστέθηκε με το άρθρο 170 του Ν. 4951/2022, ΦΕΚ-129 Α/4-7-22) νομοθετήθηκε η δυνατότητα «Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και των κατά περίπτωση αρμόδιων Υπουργών δύναται να προκηρύσσονται δράσεις για την παροχή οικονομικών κινήτρων σχετικά με τη σύνδεση του εσωτερικού συστήματος αποχέτευσης ακινήτων με το αποχετευτικό δίκτυο του οικείου Δήμου ή της οικείας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης…».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καράμερος , μ΄ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνει ότι “αν και έχει μεσολαβήσει πάνω από 1,5 έτος από τότε, η δυνατότητα αυτή δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί. Ήδη από 1/1/2023 έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κορωπίου – Παιανίας και σε κτίρια της περιοχής του Κορωπίου κατασκευάζονται συνδέσεις αποχέτευσης χωρίς παροχή οικονομικών κινήτρων.
Επειδή τα αναμενόμενα οικονομικά κίνητρα είναι απαραίτητα για την επιτάχυνση των συνδέσεων αποχέτευσης καθώς και τη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης ιδιοκτητών κτιρίων & κατοίκων στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Πότε προγραμματίζει την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. και την ενεργοποίηση της δυνατότητας για την παροχή των οικονομικών κινήτρων;
2. Προτίθεται να θεσπίσει αναδρομική εφαρμογή των οικονομικών κινήτρων για συνδέσεις που θα έχουν κατασκευαστεί πριν την έκδοσή της Κ.Υ.Α.;”.

Προηγούμενο άρθροΈθεσε ο Τσίρκας στην αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής όλα τα “καυτά” θέματα του Μαραθώνα
Επόμενο άρθροΣτοχεύει στην “τρομοκράτηση των εργαζόμενων” η Δημοτική Αρχή Μώραλη καταγγέλλει η ” Λαική Συσπείρωση”