Κλίμα ανασφάλειας και απόλυτης αβεβαιότητας για την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, έχει δημιουργηθεί τελευταία στην κοινωνία του Ρεθύμνου, με αφορμή την «κόντρα» γιατρών και διοίκησης που καλά κρατεί τον τελευταίο χρόνο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, με αφορμή την έλλειψη γιατρών αναφέρει η «Νέα Κρήτη» και επικαλείται σ΄ερώτηση του , στη Βουλή , ο βουλευτής του « ΜΕΡΑ 25», Γιώργος Λογγια΄δης (https://www.neakriti.gr/article/kriti/rethimno/1602982/klima-anasfaleias-sto-nosokomeio-rethumnou-den-paei-allo-prepei-na-vrethei-lusi-lene-oi-polites/).
Σύμφωνα με δημοσιεύματα μαζικές είναι οι παραιτήσεις γιατρών τις τελευταίες ημέρες και πιο συγκεκριμένα έχουν φτάσει τις 16 και είναι άγνωστο ακόμα αν θα γίνουν αποδεκτές και με τι προϋποθέσεις.
«Δεδομένου ότι η «κόντρα» μεταξύ γιατρών και διοίκησης, μόνο καταστροφικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει σε μία μικρή κοινωνία, όπως το Ρέθυμνο, που οι δυνατότητες των πολιτών της τουλάχιστον στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι εξαιρετικά περιορισμένες», ο κ. Λογγιάδης ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς :
Είστε ενήμεροι της κατάστασης;
Τι συνέπειες θα υπάρξουν λόγω αυτής της κατάστασης;
Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση;