Τα «πρωτεία» ουκ ολίγων αρνητικών και κολακευτικών « επιδόσεων» διεκδικεί ο Δήμος Νίκαιας.
Ακόμη ένα , είναι εκείνο που ακούστηκε από επικεφαλής παράταξης ( με Δημοτικό Σύμβουλο μόνο τον ίδιο) κατά τη συζήτηση για το Διαδημοτικό νεκροταφείο ,στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση , όπου διατυπώθηκαν καταγγελίες από απολυθέντα εργαζόμενο ( θα αναφερθούμε σ΄ άλλες αναρτήσεις μας) , διατυπώθηκαν μ΄αφορμή αυτές από τον συγκεκριμένο επικεφαλής « υποψίες» μήπως όσα συμβαίνουν στο Διαδημοτικό Νεκροταφείο έχει στόχο την …ιδιωτικοποίηση του!
Βεβαίως δεν είναι « σπάνιο» στην Αυτοδιοίκηση – όπως και αλλού- κάποιοι να εκφράζουν απόψεις για θέματα που παντελώς αγνοούν .
Προφανώς και ο συγκεκριμένος ( μέλος Κεντρικής Επιτροπής κόμματος της αντιπολίτευσης) , αγνοεί παντελώς το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα νεκροταφεία για να υποθέσει κάτι τέτοιο. Παρότι μάλιστα παρουσιάστηκε ως γνώστης του « ιστορικού» του συγκεκριμένου νεκροταφείου και τι έχει συμβεί από ιδρύσεως του.
Ελπίζουμε ότι και στα άλλα θέματα που κατά καιρούς τοποθετείται να ΜΗ συμβαίνει το ίδιο εκ μέρους του.
Για την ενημέρωση του λοιπόν αλλά και των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων της Νίκαιας και του Δημάρχου , όπου κανείς τους , δεν του επισήμανε ότι η « υποψία» αυτή δεν έχει βάση ( προφανώς λόγω άγνοιας και εκείνων) παραθέτουμε το σχετικό …χουντικό Νόμο 582/1968, που έχει ισχύ μέχρι σήμερα και ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ρητά:
Αρθρο1 : « Η ίδρυσης και συντήρησις κοιμητηρίων (νεκροταφείων) ανήκει εις την αποκλειστικήν αρμοδιότητα των δήμων και κοινοτήτων»
Άρθρο 2 : « 1.Κοιμητήρια ιδρύονται υπό των δήμων και κοινοτήτων εντός της διοικητικής περιφερείας αυτών, ….»
« 4. Η περιουσία των κοιμητηρίων παραμένει εις την κυριότητα των ιδρυσάντων αυτά δήμων και κοινοτήτων»