Τραγικό αλλά και αποκαλυπτικό για τα έργα στο « Ελλάντα»
Πήρε ο νοτιάς και διέλυσε … την υπό κατασκευή προβλήτα του ΟΛΠ, προκαλώωντας και τεράστια θαλάσσια ρύπανση
Ο διαβόητος μη αδειοδοτημένος Νότιος Προβλήτας του ΟΛΠ διαλύθηκε από τον νοτιά που χτύπησε την Πειραϊκή τις προηγούμενες ημέρες .
«Οι τεχνικοί της Cosco έκαναν το θαύμα τους. Χιλιάδες τόνοι χωμάτων αγνώστου προέλευσης και σκουριάς της Χαλυβουργικής, τα μπάζα που διέρχονταν παράνομα από την πόλη ένα μήνα τώρα, σκόρπισαν στην ευρύτερη περιοχή» καταγγέλλει η παράταξη « Πειραιάς για Όλους» επικεφαλής της οποίας είναι ο Νίκος Μπελαβίλας
« Τα κύματα και οι δυνατοί άνεμοι διέλυσαν όλη την επιχωμάτωση και έσπασαν τσιμεντοκιβώτια χύνοντας το περιεχόμενο τους στη θάλασσα. Το ταφικό μνημείο Θεμιστοκλή και ο βυθός του καλύπτεται αυτή τη στιγμή από λάσπη»τονίζει
Η παράταξη « Πειραιάς για Όλους» κατηγορεί τον ΟΛΠ ότι αγνόησε « ακόμη και τους βασικούς κανόνες της τεχνικής των λιμενικών έργων, προκειμένου να προλάβει να περάσει τα φορτηγά πριν βγουν οι απαγορευτικοί όροι της ΜΠΕ, να τελειώσει το έργο φθηνά και γρήγορα»
Σύμφωνα με την παράταξη του κ. Μπελαβίλα ο ΟΛΠ « δεν κατασκεύασε περιμετρικά θώρακα εγκιβωτισμού για να προστατεύσει τα μπάζα από τη θάλασσα με αποτέλεσμα να πάρει το κύμα όλο το εργοτάξιο. Ακολούθησε ακριβώς την τεχνική του “να χτίζεις στην άμμο παλάτια” και όπως ήταν αναμενόμενο ο νοτιάς το έκανε χίλια κομμάτια».
Η παράταξη « Πειραιάς για Όλους» , σημειώνει ότι η καταστροφή αυτή « είναι απόδειξη της σημασίας που δίνει ο ΟΛΠ για το περιβάλλον του Πειραιά και του τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια του άχρηστου αυτού έργου».