Διώξεις των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης από τη «γαλάζια» συνδιοίκηση Ζέρβα καταγγέλλουν μ΄ ανακοινώσεις τους , η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Μ΄ανακοίνωσης της , η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και μ΄αφορμή όσα κατήγγειλε σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕ –ΟΤΑ, καλεί τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα « να σταματήσει τώρα τις διώξεις υπαλλήλων».
ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ τον κατηγορούν ότι « στον ενάμιση χρόνο Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα δείγματα γραφής που έχει δώσει είναι απολύτως αρνητικά». Μεταξύ άλλων είναι και σωρηδόν αναίτιες μετακινήσεις υπαλλήλων.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ, η Δημοτική Αρχή Ζέρβα , στέλνει ακόμη και « Αρχιτέκτονες-Μηχανικούς σε Τμήματα της Καθαριότητας εξωθώντας τους σε αποχώρηση, τοποθετεί Προϊσταμένους σε Τμήματα χωρίς καμία κρίση και νομιμότητα, που η ειδικότητα τους δεν έχει καμία συνάφεια με το αντικείμενο της υπηρεσίας». Ακόμη , « καταργεί Γενικές Διευθύνσεις με δικά του κριτήρια, κάτι που καταδεικνύει σκοπιμότητες».
Όπως αναφέρουν « έφτασε στο σημείο να μετακινήσει τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Φουντούκη στο Αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας και Εκμετάλλευσης Λιμενικής Ζώνης.
Η ειδικότητα του Γενικού Γραμματέα του Σ.Ε.Δ.Θ. είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και καμία σχέση δεν έχει το γνωστικό του αντικείμενο και η εργασιακή του εμπειρία με τα καθήκοντα που του ανατίθενται. Στο ίδιο Αυτοτελές Τμήμα τοποθετούν Προϊσταμένη συνάδερφο Αρχιτέκτονα-Μηχανικό, που επίσης ο κλάδος της δεν έχει καμία συνάφεια με το αντικείμενο. Κι αυτό, στο τέλος του εργασιακού της βίου, καθώς σύντομα θα συνταξιοδοτηθεί».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης « να σταματήσει τώρα την απαράδεκτη αυτή τακτική και πολιτική» και τον προειδοποιεί ότι « σε διαφορετική περίπτωση θα βρει απέναντί του όλο το συνδικαλιστικό κίνημα».