Να επεξεργαστεί ο δήμος Ιωαννιτών ολοκληρωμένη πρόταση για την λήψη πρόσθετων μέτρων υπέρ του κλάδου των επιχειρήσεων εστίασης και να την υποβάλλει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για να το αιτηθεί εκείνη στην κυβέρνηση , ζητεί η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», του πρώην δημάρχου, Θωμά Μπέγκα .
Επίσης θα προτείνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία εκπροσώπων όλων των πληττομένων κλάδων της οικονομίας, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά τα προβλήματα και τα αιτήματά τους και να ληφθούν αποφάσεις για την ουσιαστική στήριξή τους
Ο κ. Μπέγκας και στελέχη της παράταξης του , είχαν για το θέμα αυτό τηλεδιάσκεψη με μέλη της διοίκησης του σωματείου «Παμβώτις» . Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης , Ηλίας Αρλέτος, Θωμάς Γιωτίτσας και Μάκης Χρυσοστόμου.
Σύμφωνα μ΄ανακοίνωση τους . « κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι του σωματείου εξέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα ελλιπή, όπως τα χαρακτήρισαν, μέτρα στήριξης εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών.
Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε το γεγονός της έλλειψης ανακλαστικών εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων για το ότι, τόσο σε επίπεδο κράτους, όσο και σε αυτό της αυτοδιοίκησης, πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη πρόνοια για τους επιχειρηματίες του κλάδου, ο οποίος είναι ένας απ’ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία».
Εκ μέρους της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» τονίστηκαν οι προτάσεις που είχε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο «για μια δέσμη πιο ουσιαστικών και ευέλικτων στην εφαρμογή τους μέτρων στήριξης της τοπικής οικονομίας, οι οποίες όμως δεν εισακούστηκαν από τη δημοτική αρχή.
Παράλληλα, έγινε αναφορά στον πολύπλοκο – αναποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή επέλεξε να υλοποιήσει τα όποια μέτρα στήριξης αποφάσισε, κάτι που αποδεικνύεται από τις ελάχιστες αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες του δήμου από τις τοπικές επιχειρήσεις».
Επίσης , συμφωνήθηκε η έναρξη μιας κοινής προσπάθειας σε τρία επίπεδα:
1. Συνεργασία για να καταρτιστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για την λήψη πρόσθετων μέτρων υπέρ του κλάδου από το δήμο Ιωαννιτών σε μια ρεαλιστική βάση
2. Υποβολή αιτήματος προς τη δημοτική αρχή ώστε μέσω της ΚΕΔΕ να ληφθούν πρωτοβουλίες για να αιτηθεί στην κυβέρνηση περισσότερες διευκολύνσεις για τις σωρευμένες υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις και
3. Ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της παράταξης να κατατεθεί κοινό αίτημα με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης για ορισμό ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία εκπροσωπών όλων των πληττομένων κλάδων της οικονομίας, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά τα προβλήματα και τα αιτήματά τους και να ληφθούν αποφάσεις για την ουσιαστική στήριξή τους