Την για ακόμη μια φορά η τεράστια απαξίωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της οδυνηρής υποστελέχωσης προσωπικού σε όλες ανεξαιρέτως υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. (Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομιών, Κ.Ε.Π., Εργατοτεχνικών συνεργείων, Παιδικών Σταθμών, Καθαριότητα, Κοινωνικές Δομές-Υπηρεσίες) , διαπίστωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.,στην πρόσφατη συνεδρίαση της.

“Μοναδική αιτία”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της , ” η πολιτική της κυβέρνησης ελαχιστοποίησης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, η αντικατάστασή τους με χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας με κάθε λογής πολλές φορές κακοπληρωμένα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. που ακόμη και εάν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εμμέσως «στερούνται» ακόμη και το δικαίωμα προσφυγής στην Δικαιοσύνη, αφού η Διάταξη Βορίδη, υπαγορεύει στους αιρετούς την εξάντληση κάθε είδους ένδικου μέσου προκειμένου να «αδειάσουν» οι υπηρεσίες από σταθερό και εξειδικευμένο προσωπικό.
Αποφασίστηκε το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην κατεύθυνση διεκδίκησης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η Εκτελεστική Επιτροπή να πραγματοποιήσει συνάντηση τόσο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε., όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, θέτοντας το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας για όλα τα εκκρεμή ζητήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα ενημερωθείτε για το πλαίσιο των κινητοποιήσεων.
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα ενημερώνοντας τους εργαζόμενους -Μέλη τους”.

Προηγούμενο άρθροΆρχισε το “ράβε-ξήλωνε” η διοίκηση Πελετίδη στον “ποδηλατόδρομο” καταγγέλλει η ” ‘Ωρα Πατρών”
Επόμενο άρθρο«Μια μαία για σένα» …δωρεάν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών