“Πριν καν παραδοθεί και ολοκληρωθεί το έργο του καθ’ ομολογία της δημοτικής αρχής Πελετίδη “ποδηλατόδρομου” άρχισε το ράβε-ξήλωνε, μιας και διαπίστωσαν ότι τα νερά λιμνάζουν στην Όθωνος-Αμαλίας (σπάσιμο κρασπέδου)”, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη ” ‘Ωρα Πατρών” και προσθέτει:

” Βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο και το είχαμε επισημάνει επανειλημμένως στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο ποδηλατόδρομος σχεδιάστηκε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή του κ.Δημαρά όταν το θαλάσσιο μέτωπο δεν είχε παραδοθεί στην πόλη.
Δεν θυμόμαστε όμως όλοι τις υποσχέσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Παγκάλου που παρήλαυναν από την πόλη συναγωνίζονταν στην υποσχεσιολογία, για το παραλιακό μέτωπο χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Το 2017 ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε το παραλιακό μέτωπο στην Δημοτική αρχή Πελετίδη.
Η δημοπράτηση του έργου έγινε 4/12/19, ένας συνετός δήμαρχος που θα σεβόταν τα χρήματα των Πατρινών θα επανασχεδίαζε το έργο, αφού είναι πέον ιδιοκτήτης του παραλιακού μετώπου ώστε να περάσει το έργο μέσα από τα τείχη προς τη θάλασσα. Περίπου δύο μήνες θα ήταν η καθυστέρηση.
Προτίμησε όμως να μην ακούσει την αγωνία πολιτών. φορέων και της παράταξης μας Ώρα Πατρών μέσα στο δημοτικό συμβούλιο που φέραμε επανειλημμένως το θέμα. Πέρασε τον ποδηλατόδρομο στην Όθωνος-Αμαλίας με τα γνωστά προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης, τα λιμνάζοντα νερά, ατυχήματα στο κράσπεδο, προβλήματα με το ΤΑΙΠΕΔ στον κόμβο, στους μύλους Αγίου Γεωργίου με την έξοδο των λεωφορείων του ΚΤΕΛ κ.α.
Από τα έγγραφα του Δήμου:
Ημερομηνία εγκατάστασης 28/7/20
Αρχική προθεσμία περαίωσης 28/7/21 (12 μήνες).
Πρώτη παράταση 28/1/22.
Δεύτερη παράταση 31/8/22
Επιμήκυνση χρονοδιαγράμματος: 3/3/23
Τρίτη παράταση 31/8/23
Τέταρτη παράταση 30/10/23 (παρήλθε).
Το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα έπειτα από τέσσερα χρόνια όταν Δήμοι μικρότερου πληθυσμού και έκτασης έχουν παραδώσει ποδηλατόδρομους 10-15 km στους πολίτες τους.
Το θέμα έρχεται εκ νέου στο Δημοτικό συμβούλιο της 8/11/23 με τίτλο “Έγκριση του 5 ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών αρχικής σύμβασης και 1 ου ΑΠΕ
της 1 ης ΣΣΕ ήσσονος αξίας του έργου «Κατασκευή παραλιακής διαδρομής ποδηλατοδρόμου (Κανελλοπούλου- Παπαφλέσσα)’.
Αυτή δε λέγεται συνετή διαχείριση και σεβασμός στα χρήματα των πολιτών. ‘Όταν μάλιστα οι ίδιοι ομολογούν ότι ο ποδηλατόδρομος θα ξηλωθεί, αντιλαμβάνεται ότι και την επόμενη πενταετία η Πάτρα δεν θα έχει ποδηλατόδρομο, θα έχει όμως μία δημοτική αρχή που θα μπορεί να μετατρέπει το μαύρο σε άσπρο, πρωταθλήτρια στην δημαγωγία”.

Προηγούμενο άρθρο1.500 μαθητές στις παραστάσεις της «Λιλιπούπολης» στα Χανιά
Επόμενο άρθροΣε ” θέση μάχης” η ΠΟΕ-ΟΤΑ και προειδοποιεί την κυβέρνηση για σκληρή σύγκρουση αν δεν γίνουν προσλήψεις στους ΟΤΑ