Ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Απόστολος Κουτσογιάννης υποδέχθηκε στο γραφείο του στην ΠΕ Λήμνου, την Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Αναστασίας Αντωνέλλη, τον Αντιπεριφερειάρχη για Αγροτικά Θέματα της ΠΕ Λήμνου Άγγελο Βλάττα Λαμπρινό, τον Διευθυντή Τμ. Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λέσβου Γεώργιο Λαγουτάρη τον Δημήτρη Σιάμμενο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας του έργου, Γεωδυναμικής Α.Ε. και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το έργο του Αναδασμού της Άτσικής.
Η Περιφερειακή Αρχή υλοποιεί και ήδη είναι σε εξέλιξη αυτό το σημαντικό έργο του αναδασμού το οποίο ήταν και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για δεκαετίες. Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 467.000€.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνέλλη αναφέρθηκε στα οφέλη που θα αποφέρει το Έργο όχι μόνο στην ορθολογική διανομή των νέων ιδιοκτησιών αλλά και σ’ αυτά που θα προκύψουν από παράλληλα έργα στην ευρύτερη περιοχή (εγγειοβελτιωτικά, αντιπλημμυρικά κλπ) που θα ευνοήσουν πρωτίστως τον πληθυσμό που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα αλλά επίσης θα αναβαθμίσει και την ευρύτερη περιοχή με πολλαπλά οφέλη που φτάνουν έως τον θεματικό τουρισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού στις επιτροπές αναδασμού.
Ο εκπρόσωπος του Αναδόχου τόνισε ότι, η διαδικασία ήδη ξεκίνησε με την αναλυτική αποτύπωση και χαρτογράφηση όλης της περιοχής, του αναδασμού, των ιδιοκτησιών, των εγκαταστάσεων, των ρεμάτων για την δημιουργία διαγράμματος για την ποιοτική κατάταξη των ιδιοκτησιών σε νέο κτηματολογικό πίνακα με σκοπό την διάταξη των νέων έργων ώστε να βελτιωθούν οι μορφές των κτημάτων προς το καλύτερο.
Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνέλλη τόνισε ότι για να έχει επιτυχή κατάληξη ο αναδασμός δεν αρκούν η βούληση και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφερειακή Αρχή αλλά απαιτείται συνέργεια και συνεργασία και από την τοπική κοινωνία ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση του αναδασμού της Ατσικής.

Προηγούμενο άρθροΑισιόδοξος ο Καλογερόπουλος για το πρωτοδικείο μετά τη συνάντηση υφυπουργό Δικαιοσύνης
Επόμενο άρθροΠολιτιστικές δράσεις στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας , από την Περιφέρεια