Σειρά πολιτιστικών δράσεων στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες ξεκινά η περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως οι Δήμοι, Δημοτικά Διαμερίσματα, Πολιτιστικοί Σύλλογοι αλλά και οργανώσεις στο πλαίσιο της Πολιτιστικής, Κοινωνικής και Αθλητικής Ανάπτυξης .
Ενημερώνοντας το περιφερειακό συμβούλιο ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας τόνισε ότι οι δαπάνες των εκδηλώσεων αυτών θα καλυφθούν από το έργο με τίτλο «Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Π.Ε.Λάρισας- Περιφέρειας Θεσσαλίας 2024» από πόρους των ΚΑΠ.
Αναλύοντας ειδικότερα το πλάνο του Πολιτισμού, στον τομέα των εκδηλώσεων. ο περιφερειάρχης τόνισε ότι θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που θα έχουν σχέση με κάθε μορφή έκφρασης και τέχνης των ανθρώπων, Παράδοση, κινηματογράφος, μουσική, ιστορία, θέατρο,ενημέρωση και σύγχρονοι προβληματισμοί, φωτογραφία, λογοτεχνία, φιλολογία και ποίηση.
Στόχος όπως είπε ο περιφερειάρχης είναι η προώθηση με κάθε τρόπο των πολιτισμικών και αθλητικών αξιών, η συνεργασία με τους πολιτιστικούς, μορφωτικούς και αθλητικούς συλλόγους & φορείς και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σ ε ότι αφορά το πλαίσιο δράσεων σε πλημμυρισμένες περιοχές ξεκινά για τους μαθητές των περιοχών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες η προβολή της παιδικής θεατρικής παράσταση « ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ» ( από 3 Μαρτίου-24 Απριλίου 2024). Η εν λόγω δράση απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους από όλη την Θεσσαλία και συγκεκριμένα στις περιοχές που πλήγηκαν από τις πλημμύρες.
Το σύνολο των μαθητών που θα παρακολουθήσου την παράσταση ανέρχεται στους 1609. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα αναλάβει την δαπάνη των εισιτηρίων των μαθητών και τις μεταφορές των παιδιών.

Προηγούμενο άρθροΣ΄εξέλιξη το έργο του Αναδασμού της Ατσικής Λήμνου
Επόμενο άρθροΑνακαλύφθηκαν σημαντικά στοιχεία στο μνημειακό οικοδόμημα στο Κλειδί Σαμικού Ηλείας