Το «πράσινο» φως για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό 2 γηπέδων ποδοσφαίρου στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1.5 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή των σχετικών προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού κ. Αποστολόπουλου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών κυρίας Κεφαλογιάννη.
Ειδικότερα το πρώτο έργο αφορά στην «Αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου της οδού Κύπρου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου», προϋπολογισμού στα € 919.993,20, εκ των οποίων τα 800.000,00 ευρώ είναι από πόρους της Περιφέρεια Αττικής.
Τα έργα προβλέπουν την τοποθέτηση νέου τελευταίας γενιάς χλοοτάπητα και λοιπού εξοπλισμού. Με τα έργα ο χώρος θα είναι πλήρως κατάλληλος για να φιλοξενεί αγώνες ποδοσφαίρου ερασιτεχνικής και επαγγελματικής κατηγορίας.
Το δεύτερο έργο αφορά στην «Προμήθεια και εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Χολαργού», προϋπολογισμού 902.286,00 ευρώ, εκ των οποίων τα 700 χιλιάδες ευρώ είναι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
Μεταξύ άλλων προβλέπονται προμήθεια και τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα και νέου αθλητικού και αστικού εξοπλισμού.
Με αφορμή την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων ο περιφερειάρχης, κ. Γ. Πατούλης επισήμανε:
« Για την Περιφέρεια Αττικής η δημιουργία ασφαλών και φιλόξενων αθλητικών υποδομών για τα παιδιά μας αποτελεί μια βασική προτεραιότητα.
Σήμερα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς υπογράψαμε 2 προγραμματικές συμβάσεις για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό δύο γηπέδων στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, έργα που περίμεναν οι κάτοικοι του Χολαργού για πολλά χρόνια. Ειδικά σε ό,τι αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου επί της οδού Κύπρου, πρόκειται για ένα έργο που εκκινεί, μετά από καθυστερήσεις πολλών ετών, γεγονός που καταδεικνύει ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας μπορεί και δίνει λύσεις, σε συνεργασία πάντα με τους Δήμους.
Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που έλυσαν όλα τα χρονίζοντα προβλήματα, ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την υλοποίηση αυτού του έργου. Παράλληλα, να ευχαριστήσω τους Αντιπεριφερειάρχες κα Κεφαλογιάννη και κο Κεχρή και βέβαια τις υπηρεσίες του Δήμου για την άψογη συνεργασία. Προχωράμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων που αλλάζουν την εικόνα της Αττικής μας, με κύριο γνώμονα, μεταξύ άλλων, την προστασία της ασφάλειας των παιδιών μας με την δημιουργία σύγχρονων και φιλόξενων χώρων άθλησης.»
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος κος Ηλ. Αποστολόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση του έργου, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και ουσιαστικό έργο, καθώς το γήπεδο στην οδ. Κύπρου είναι από τα τελευταία χωμάτινα γήπεδα της Αττικής. Με τα έργα που θα γίνουν, θα αποκτήσει σύγχρονο συνθετικό χλοοτάπητα, νέο φωτισμό, ενώ θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης της περίφραξης και του περιβάλλοντα χώρο. Είναι ένα έργο που το περιμέναμε επί πολλά χρόνια. Παράλληλα υπογράψαμε τη σχετική σύμβαση για έργα αναβάθμισης και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Χολαργού.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και τους συνεργάτες του, καθώς και το προσωπικό της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, για την υλοποίηση δυο πολύ σημαντικών έργων που έρχονται να συμπληρώσουν τα έργα που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας,
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γ. Πατούλη ο οποίος σε ό,τι αφορά το γήπεδο της οδού Κύπρου, ξεπέρασε τις όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που καθυστερούσαν την υλοποίηση αυτού του έργου. Τώρα, είμαστε στην τελική ευθεία και θέλω να τον προσκαλέσω, όταν γίνει το γήπεδο, να παίξουμε μαζί έναν αγώνα ποδοσφαίρου! Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη κα Κεφαλογιάννη και όλους όσους εργάστηκαν προκειμένου να υπάρξει αυτή η πρόοδος».

Προηγούμενο άρθροΠαράδειγμα η συνεργασία δήμου Πλατανιά – ΓΣΕΕ
Επόμενο άρθροΣυνεργασία σε τουρισμό,τεχνολογία,περιβάλλον συζήτησαν Πατούλης-πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας