Αυτό καταγγέλλει ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ , Γιώργος Μουλκιώτης , μ΄ανακοίνωση του , στην οποία τονίζει τα εξής:
” Με τυμπανοκρουσίες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβασή παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για την περίοδο 2022 – 2023 προκηρύσσεται με αυξημένο προϋπολογισμό.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών, που παραμένουν εκτός δομών το σχολικό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε περίπου 60.000.
Επιπλέον, ο προϋπολογισμός του προγράμματος, αν και αυξημένος, δεν είναι σε θέση να καλύψει επαρκώς την άνοδο του κόστους λόγω πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης.
Τέλος, η μη ορθολογική κατανομή ανάλογα με τις ανάγκες των γεωγραφικών περιοχών οδηγεί σε σοβαρές απώλειες.
Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, υπενθυμίζουμε την πάγια θέση του κινήματος ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός παιδικών, βρεφικών σταθμών και ΚΔΑΠ”.

Προηγούμενο άρθροΣημανδηράκης σε Ανδρουλάκη: Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται γενναίες μεταρρυθμίσεις. Να αναδειχθεί ο ρόλος και η σημασία της
Επόμενο άρθρο