Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση για την ένταξη της Πράξης “Μελέτες για την κατασκευή Ναυτικής Βάσης (Ν.Β.) Παγασητικού”, με Κωδικό ΟΠΣ 5198281 (MIS), στο τομεακό πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΤΠΑ ΥΠΕΘΑ) 2021-2025 και στον άξονα προτεραιότητας «Λιμενικές υποδομές»
Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ).
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, αντικείμενο της Πράξης είναι η εκτέλεση και εκπόνηση των απαραίτητων ερευνών και μελετών για την εγκατάσταση νέας Ναυτικής Βάσης στη θέση ‘Αγιος Ιωάννης του Αλμυρού. Στο πλαίσιο των εκπονούμενων μελετών θα εξεταστεί η διαμόρφωση νέων λιμενικών υποδομών μόνιμης παραβολής πλοίων του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού και η χωροθέτηση των απαραίτητων χερσαίων χώρων.
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.826.059,58 ευρώ και αφορά το ποσό που χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικό (ΓΕΝ) καλούνται να συγκεντρώσουν εγκαίρως, τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία διευθέτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εκτάσεων που θα εκτελεσθεί η δράση.
Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της δράσης έχει τεθεί η 10-08-2025.

Προηγούμενο άρθροΓια πολύ γέλιο αλλά και …ανησυχία τα όσα αναφέρονται στα Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου
Επόμενο άρθροΚαθημερινά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών είναι η μέρα των Μεταναστών