“Πανέτοιμος” να “αντιμετωπίσει” πάσης φύσης φυσική καταστροφή είναι ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, έπειτα από την ψήφιση των σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων, που τέθηκαν προς έγκριση σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , αναφέρει ειρωνικά η παράταξη “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”.
“Φυσικά, για τον θωρακισμό του Δήμου απέναντι σε τέτοιους κινδύνους, όπως αναφέρεται στα σχέδια που υπερψήφισαν οι Σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης, απαιτείται -μεταξύ άλλων- η συνδρομή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μοσχάτου – Ταύρου, του Δασαρχείου Μοσχάτου – Ταύρου, της Πυροσβεστικής Μοσχάτου – Ταύρου, καθώς και η συμμετοχή στις διαβουλεύσεις των αγροτών του Δήμου και των εκπροσώπων των χιονοδρομικών κέντρων που λειτουργούν εντός των ορίων του” γράφει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της,θέλοντας παραστατικά να περιγράψει τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση.
Αναφέρει χαρακτηριστικά σ΄ανακοίνωση της :
“Μόνο έτσι θα καταφέρουν να γίνουν βελτιώσεις στα αρδευτικά κανάλια και στο δίκτυο αγροτικών δρόμων, προκειμένου να σώσουμε τα δάση που περικλείονται στα όρια του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.
Όσο για τις πλημμύρες, γι’ αυτές δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα, καθώς στον Δήμο μας συμβαίνουν μια φορά στα 1.000 (ολογράφως χίλια) χρόνια.
Και αν όλα τα παραπάνω δεν βγάζουν κανένα νόημα, τόσο οι μελετητές που συνέταξαν τη σχετική μελέτη για λογαριασμό του Δήμου, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, που δεν ένιωσε την ανάγκη να διαβάσει καν τι έφερε προς ψήφιση, έχουν διαφορετική γνώμη.
Κάπως έτσι, σε όλα τα σχέδια αναφέρεται ότι ΕΝΤΟΣ των ορίων του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου υπάρχουν Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δασαρχείο και Κέντρο Υγείας. Παράλληλα, σε άλλα σημεία αναφέρει ότι ο Δήμος έχει Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης, οργανισμό εγγείων βελτιώσεων με δίκτυο αρδευτικών καναλιών και δίκτυο αγροτικών δρόμων.
Παράλληλα, στο σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ για τις δασικές πυργαγιές δεν αναφέρεται πουθενά ότι στο δήμο μας αλλά και στους όμορους δήμους, δεν υπάρχουν δάση. Και επειδή μπορεί κάποιος να θεωρεί δάση τα πάρκα, ας τον παραπέμψουμε στους δασικούς χάρτες.
Στο σχέδιο ΔΑΡΔΑΝΟΣ παρατίθενται χάρτες με τις περιοχές που πλημμυρίζουν σε περίπτωση καταιγίδας 100ετίας και χιλιετίας. Σύμφωνα με τους χάρτες αυτούς, το Μοσχάτο πλημμυρίζει μόνο σε περίπτωση ισχυρής και θυελλώδους καταιγίδας από αυτές που συμβαίνουν μια φορά στα χίλια χρόνια. Αντίθετα δεν κινδυνεύει στις περιπτώσεις καταστροφικών καταιγίδων που συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια.
Επιπλέον, στη σελίδα 102 του ίδιου σχεδίου, η δεύτερη παράγραφος αναφέρεται σε δράσεις για την εκπαίδευση των αγροτών του Δήμου!
Τέλος, στη σελίδα 26 του σχεδίου ΒΟΡΕΑΣ, αναφέρεται ότι στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο πρέπει να κληθούν και εκπρόσωποι των χιονοδρομικών κέντρων που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου.
Φυσικά, για αυτό το ανελέητο copy-paste που ουδεμία σχέση με τον Δήμο μας έχει, κάποιοι μελετητές θα το πληρωθούν, αφού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Το σημαντικό είναι άλλο…
Με τέτοια οργάνωση και τέτοιο σχέδιο… ο Θεός βοηθός…” σημειώνει χαρακτηριστικά η παράταξη.

Προηγούμενο άρθροΝέοι Σταθμοί Μέτρησης της ποιότητας του αέρα σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα
Επόμενο άρθροΝαύσταθμος θα κατασκευαστεί στον Αλμυρό