Καίρια ερωτήματα για την πορεία του μεγάλου έργου της ” Διπλής Ανάπλασης” κατέθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της παράταξης ” Λαική Συσπείρωση” και μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ .
« Είχαμε ζητήσει να υπάρξει ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την “διπλή ανάπλαση”, και για όσα περιλαμβάνουν οι τρείς συμβάσεις που στηρίχθηκαν από την προηγούμενη δημοτική Αρχή μαζί με τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακούμε από τον Δήμαρχο ότι καλώς υπογράφηκαν οι προκλητικές αυτές Συμβάσεις, όμως το έργο καθυστερεί.
– Να μας εξηγήσει λοιπόν πολιτικά η δημοτική Αρχή γιατί το Δημόσιο και ο Δήμος θα πρέπει να πληρώσουν 113 εκατ. ευρώ για να δοθεί η ιδιοκτησία του γηπέδου για έναν αιώνα στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ; Πόσο “κεντροαριστερό” και “ριζοσπαστικό” είναι αυτό;
– Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε υποεκτίμηση του κόστους μιας σειράς εργασιών. Δεν μας είπε όμως ποιος θα πληρώσει τα παραπάνω ποσά που θα απαιτηθούν. Μάλιστα διαβάζουμε ότι για το γήπεδο του Ερασιτέχνη το κόστος θα είναι διπλάσιο και οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί μόνο για 13 εκατ. ευρώ. Ποιος θα πληρώσει τα επιπλέον χρήματα; Τελικά πόσο πάνω θα πάει συνολικά η “διπλή ανάπλαση” του πάρκου των τραπεζών και του γηπέδου της ΠΑΕ; Κατά πόσο θα ξεπεράσει τα 260 συνολικά εκατ. ευρώ;” είπε και πρόσθεσε:
“Ανησυχούμε γιατί κομμάτι-κομμάτι, το έργο αυτό έρχεται προς ψήφιση σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα πρέπει να γίνει όμως και μια συνολική συζήτηση για να αναλάβει η νέα δημοτική Αρχή τις ευθύνες της”

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΚάθε μήνα δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας