Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η περιφερειακή αρχή ανακοίνωσε τους γενικούς άξονες «αναπτυξιακού προγράμματος ύψους 545 εκατ. ευρώ για τη Δυτική Αττική» για τη νέα πενταετία, ενώ -εκτός ημερησίας διάταξης- ο Περιφερειάρχης εισηγήθηκε προφορικά τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο 2020-2023.
Όπως καταγγέλλει , ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» Γιάννης Σγουρός, στο « αναπτυξιακό πρόγραμμα Δυτικής Αττικής , δεν υπήρχε καμία εξειδίκευση». Η συνεδρίαση έγινε « χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ειδική προετοιμασία και με ουσιαστική απουσία του δημοκρατικού διαλόγου που είναι η πεμπτουσία για την επίλυση των προβλημάτων», προσθέτει.

Ο κ. Σγουρός παίρνοντας το λόγο, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

« ….Ακούσαμε τους γενικούς άξονες της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη για έργα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης που σίγουρα έχει ανάγκη η πολύπαθη Δυτική Αττική και κατά την εξειδίκευσή του θα τοποθετηθούμε καταθέτοντας και τις δικές μας δημιουργικές και ρεαλιστικές προτάσεις για τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν την περιοχή.

Ξεκαθαρίσουμε ότι συμφωνούμε με κάθε προσπάθεια στήριξης της περιοχής γιατί εμείς πάντα πορευθήκαμε με την πίστη ότι «μόνο με έργο πάμε μπροστά» και όχι με λόγια και υποσχεσιολογία -γιατί έχουμε ακούσει ξανά πολλές υποσχέσεις και δηλώσεις που μείνανε δηλώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξή μας, ως διοίκηση άφησε ένα καθαρό ταμείο 400 εκατομμυρίων ευρώ, με την εκτέλεση 1.100 έργων, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας επιστρέψει στα κρατικά ταμεία 850 εκατομμύρια ΦΠΑ, εν μέσω σκληρών μνημονίων. Πορευθήκαμε με σχέδιο, έργο, διαφάνεια και χρηστή οικονομική διαχείριση, την οποία δεν κατάφεραν να αμαυρώσουν οι αθλιότητες των στημένων καταγγελιών και συκοφαντιών που κατέπεσαν με πάταγο, εκθέτοντας τους «προοδευτικούς» εμπνευστές τους.

Σημειώνουμε επίσης, ότι οι δύο επόμενες διοικήσεις -εκτός από το ΠΕΠ Αττικής- διαχειρίστηκαν έσοδα 1 δις ευρώ, αλλά, εντέλει, σήμερα… «το Ταμείον είναι μείον», παρά την «κυβερνητική ένεση» των 100 εκατομμυρίων που επεστράφησαν για το έργο της πρώτης φάση του Φαληρικού όρμου!

Έτσι, υποχρεωτικά η νέα διοίκηση θα αναγκαστεί να ακυρώσει συγκεκριμένα έργα και δράσεις.

Αυτά για να γνωρίζουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι…».

Προηγούμενο άρθροΧαράζει νέους δρόμους στη διαχείριση αποβλήτων ο Δήμος Αιγιαλείας – Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων
Επόμενο άρθροΟι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ηρακλείου