Μπορεί σε παραταξιακό επίπεδο η Δημοτική Αρχή Ζενέτου , να δέχεται σκληρότατη κριτική από κινήσεις και πρόσωπα στενά συνδεδεμένα με τον τοπικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ , στο Ίλιον, σε κεντρικότερο επίπεδο όμως δεν παύει να χαίρει εκτιμήσεως , ιδιαίτερα ο ίδιος ο δήμαρχος .
Γι αυτό και η πρόσφατη επίσκεψη του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και τ.Περιφερειάρχη , Ρένα Δούρου ,στο δήμαρχο Ιλίου , μπορεί να έγινε -κατά κάποιους- για την προετοιμασία καθόδους της , στις βουλευτικές εκλογές , έστειλε και …άλλα μηνύματα ..
Ο Δήμαρχος Ιλίου αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που είχε με την κυρία Δούρου ως Περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι κατά τη θητεία της δρομολογήθηκαν έργα όπως, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Νικόλαος Λιάκος», που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, το κτήριο στην πλατεία Φοινίκων που ανακατασκευάζεται για να στεγάσει τον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, καθώς και το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Ζωοδόχου Πηγής, τα οποία στη συνέχεια επισκέφτηκαν.
Παράλληλα, όπως σε κάθε συνάντηση με πολιτικούς παράγοντες, ο κ. Ζενέτος έθεσε τα μείζονα ζητήματα που αφορούν τόσο τον Δήμο Ιλίου, όσο και ευρύτερα τη Δυτική Αθήνα, όπως η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, η καλύτερη πρόσβαση των Δήμων του Δυτικού τομέα στην Αττικό Οδό, η μεταφορά ενός εκ των δύο υφιστάμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων στον Δυτικό Τομέα κ.ά.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Βίτσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Αθανάσιος Τσακανίκας, οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου Γιώργος Φερεντίνος, Ανδριάνα Αλεβίζου, Άρης Τσιμόγιαννης, Γιώργος Φραγκάκης και Νίκη Βομπιράκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ιλίου Φώτης Μαρκόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου Κώστας Κάβουρας, Κώστας Πανίτσας και Σοφία Μυγδάλη.