Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ με τίτλο: «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα… παίξει», που διοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη» και τον Ολυμπιακό ΣΦΠ, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η δράση ήταν αφιερωμένη στη μητέρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, καθώς επίσης και την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας.
Κατά τη διάρκεια του παιδικού φεστιβάλ, οι πρωταγωνιστές της οικογένειας, τα παιδιά, συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε αγώνες ευγενούς άμιλλας και δημιουργικής απασχόλησης, εξαίροντας παράλληλα τον ξεχωριστό ρόλο της μητέρας και της οικογένειας.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η Μεγάλη Γιορτή από το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη».
Τα παιδιά συμμετείχαν σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων, ενώ μετά το τέλος της Μεγάλης Γιορτής, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις – μετάλλια στους νικητές, καθώς και έπαινοι σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, από τον Ολυμπιακό ΣΦΠ. Επίσης, απονεμήθηκαν αναμνηστικές διακρίσεις στα σχολεία που πήραν μέρος.
Επίσης διοργανώθηκε Αθλητικό Τουρνουά από τον Ολυμπιακό ΣΦΠ, το οποίο περιελάμβανε τα αθλήματα: Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Τένις, Στίβο (70 μ. και 100 μ.) και Άλμα εις Μήκος.
Στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ συνέβαλαν επίσης, η Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, η Φιλολογική Στέγη Πειραιά, ενώ το ΣΕΦ παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του για τη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Μώραλης
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που επί δύο ημέρες το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γέμισε από χαρούμενα παιδικά πρόσωπα, από χαμόγελα και αισιοδοξία στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το «Έχω τη Δύναμη» και με την πολύτιμη συμβολή του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., τον οποίο ευχαριστώ θερμά που είναι πάντα δίπλα μας.
Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στο φεστιβάλ, το οποίο ήταν μια όμορφη πρωτοβουλία που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά με ποιοτικές παιδαγωγικές δραστηριότητες.
Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας στα παιδιά, οι οποίες θα ωφελήσουν τον τρόπο σκέψης τους και θα συμβάλουν στην κοινωνικοποίησή τους.
Συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Παιδείας, στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π., στο Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη» και στους πολιτιστικούς συλλόγους που συνέβαλαν στο φεστιβάλ».

Αλιγιζάκη
Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και διά Βίου Μάθησης Πειραιά κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, τόνισε:
«Στόχος μας με το 2ο παιδικό φεστιβάλ, με τη συμβολή της Διεύθυνσης Παιδείας, του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Έχω τη Δύναμη» και με αρωγό τον Ολυμπιακό, ήταν να συμβάλουμε στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Η δημιουργία όχι μόνο τους δίνει πολύ μεγάλη χαρά, αλλά τα βοηθάει να ολοκληρωθούν.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το υπέροχο φεστιβάλ, σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια που προσφέρει χαρά στα παιδιά. Ευχαριστώ επίσης το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που μας φιλοξένησε και τρεις πολύ σημαντικούς πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας, την Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, τον Πειραϊκό Σύνδεσμο και τη Φιλολογική Στέγη Πειραιά, διότι τα μέλη τους συνέβαλλαν αποφασιστικά σε ένα πολύ δύσκολο έργο: Να αποφασίσουν ποια από τα έργα των παιδιών, που ήταν όλα υπέροχα, θα πρέπει να βραβευτούν».

Τσιρογιάννης
Ο Διευθυντής Ακαδημιών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Μανώλης Τσιρογιάννης, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, σημείωσε:
«Όλα τα παιδιά θέλουν να φορέσουν ένα μετάλλιο του Ολυμπιακού μας στο στήθος τους. Δίνουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά κατ’ αρχήν να αθληθούν, να περάσουν ωραία, να χαρούν και όντως είδαμε τα παιδιά το Σάββατο και την Κυριακή να περνούν καλά και να χαίρονται. «Πρώτα αθλητές, μετά πρωταθλητές», λέει ο Ολυμπιακός και το δείχνει.
Όλα τα παιδιά είναι νικητές και όλα τα παιδιά πήραν ένα μετάλλιο να το έχουν για να ευχαριστηθούν όλες αυτές τις ημέρες τους αγώνες που έδωσαν. Προσπαθούμε να είμαστε, ως Ολυμπιακός, πάντα δίπλα στα παιδιά του Πειραιά μας. Δίπλα σε όλους τους φορείς του Πειραιά μας, μαζί με τον Δήμο μας, μαζί με το Σ.Ε.Φ. να κάνουμε κοινές πράξεις, για την κοινωνία και για τα παιδιά του Πειραιά.
Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι όταν γεμίζουμε τέτοιους χώρους και τέτοιες αίθουσες με παιδιά που αθλούνται και χαίρονται».

Προηγούμενο άρθροΜε θεατρικό εργαστήρι για μαθητές Δημοτικού συνεχίζεται το 29ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
Επόμενο άρθροΔίστομο:Ένα μπουκέτο λουλούδια από τα νιάτα της Νίκαιας του “Μπλόκου”