Σφοδρή επίθεση κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα και του δημάρχου Τριφυλλίας σχετικά με το έργο της ανάπλασης της πλατείας του δήμου , προυπολογισμού 3.286.000€., εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος” και πρώην περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης.
Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του :
“Η απαξίωση του ανώτατου πολιτικού Συλλογικού Οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πλέον κανόνας από τη Διοίκηση του κ.Νίκα. Ο αυταρχισμός και ο ετσιθελισμός είναι βασικοί παράμετροι της πολιτικής του συμπεριφοράς.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ.Περιφερειάρχης αγνόησε πλήρως της απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών, έργο προϋπολογισμού 3.286.000€.
Ο κ.Νίκας προχώρησε προκλητικά στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Τριφυλίας, παραβαίνοντας τα καθήκοντα του αφού όπως ρητά αναφέρεται στην κείμενη Νομοθεσία ο Περιφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να υλοποιεί τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής.
Ο κ.Νίκας για μία ακόμη φορά λειτούργησε ως «Καίσαρας» αφού δεν έλαβε καθόλου υπ’όψιν του τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα την έλλειψη έκφρασης γνώμης και σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και το Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι επανειλημμένα έχουν εκφραστεί έντονες διαμαρτυρίες για την έλλειψη σχετικής διαβούλευσης.
Καλούμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ,υπερασπίζοντας το θεσμό που υπηρετεί και να θέσει στη συνεδρίαση της 15ης Νοεμβρίου 2022 εκτός Ημερήσιας Διάταξης το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά του κ.Νίκα και την άμεση ακύρωση της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης.
Οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ δύο Αυτοδιοικητικών φορέων προϋποθέτουν τη σύμφωνη γνώμη των Συλλογικών τους Οργάνων.
Ο κ.Νίκας έπραξε εντελώς αντίθετα από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και μόνο για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση διοικητικά είναι ακυρωτέα.
Καλούμε το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου να απαιτήσει τη συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση και να καταγγείλει τον κ.Νίκα, ο οποίος πέρα από την αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά του παρέβη τα καθήκοντα του και οφείλει να υποστεί τις εκ του Νόμου προβλεπόμενες συνέπειες”.

Προηγούμενο άρθροΣημαντικό έργο δρομολογήθηκε για τη Σίκινο με στήριξη της ΕΕΤΑΑ
Επόμενο άρθροΈτσι ήταν «προετοιμασμένος» ο δήμος Νικαίας για τη νεροποντή , την περασμένη βδομάδα