« Πρωτοφανή ανευθυνότητα και αναλγησία που δεν έχει προηγούμενο» προσάπτει στη Δημοτική Αρχή Κάρναβου , ο επικεφαλής της παράταξης « Προοπτική Ζωής» και πρώην δήμαρχος , Κώστας Ασκούνης.
Ο κ. Ασκούνης την καταγγέλλει δημόσια ότι «θέτει την εξυπηρέτηση των ημετέρων πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων».
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι « ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Νεκροταφείου προτίμησε να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς που αφορούσαν την τοποθέτηση προστατευτικών μέσων στα γραφεία των εργαζομένων, τα γνωστά PLEXIGLASS, και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους μόνο και μόνο, γιατί ο κολλητός τους προμηθευτής δεν πήρε την δουλειά.
Το εξωφρενικό όσο και απαράδεκτο αυτό γεγονός έγινε δύο φορές, τον Μάιο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2021, που ακύρωσαν τις προμήθειες, γιατί ο δικός τους ήταν ακριβότερος από τον μειοδότη.
Ενώ λοιπόν, τα PLEXIGLASS ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί, προχώρησαν σε απευθείας ανάθεση για τον ανθοστολισμό του Κοιμητηρίου σε ημέτερο προμηθευτή.
Ο συγκεκριμένος είχε απειλήσει τους εργαζόμενους και το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ είχε αποφασίσει τον αποκλεισμό του από οποιαδήποτε διαδικασία του Δήμου. Δυστυχώς, διαψεύδουν ακόμη και τους εαυτούς τους».
Ο κ. Ασκούνης καλεί τον κ. Κάρναβο να αναλάβει για όλα αυτά τις ευθύνες του.