Την κοινωνικά ανάλγητη στάση της …«αναρμοδιότητας» επικαλέστηκε αντί απαντήσεως , η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για τη διανομή αλλοιωμένων κρεάτων στη Σαλαμίνα , από την Περιφέρεια Αττικής .
Για το θέμα αυτό είχε καταθέσει σχετική ερώτηση , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β΄ Πειραιά , Γιάννης Ραγκούσης στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα .
Στην απάντηση του , μόλις…δυο σειρών , ο υπουργός, ανέφερε τα εξής : «Σε απάντηση της ανωτέρω Αναφοράς, σας γνωρίζουμε ότι τα διαλαμβανόμενα στην Αναφορά, δεν εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών».
Ο κ. Ραγκούσης , μ΄ανακοίνωση του , τον καταγγέλλει ότι « με την εν λόγω τοποθέτησή του επέλεξε να διαφύγει των αδιαμφισβήτητων ευθυνών του Υπουργείου Εσωτερικών, για το πόρισμα – καταπέλτη των ελεγκτών του ΕΦΕΤ, αναφορικά με τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία κρέατα, που διένειμε η Περιφέρεια Αττικής σε άπορες οικογένειες στο Δήμο Σαλαμίνας. Τη στιγμή μάλιστα που παρευρισκόταν, κατά τη διανομή των κρεάτων στη Σαλαμίνα, κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής (Επιτροπή Παραλαβής Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και Νήσων).
Είναι, αν μη τι άλλο, προκλητικό ο αρμόδιος Υπουργός για την Αυτοδιοίκηση ν’ απεκδύεται των ευθυνών του, την ώρα που έχει σχηματιστεί δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, για το ζήτημα της διανομής αλλοιωμένων κρεάτων, μετά από έγκληση πολιτών της Σαλαμίνας.
Πολλώ δε μάλλον που για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν υπάρξει, πριν ένα χρόνο, καταγγελίες για παρεμβάσεις κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ανάθεσης από πλευράς Περιφέρειας Αττικής, καθώς και για έλλειψη τεχνογνωσίας της ανάδοχης εταιρίας» επισημαίνει ο βουλευτής της Β΄Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης , ο κ. Ραγκούσης αποκαλύπτει ότι « η ίδια ανάδοχη εταιρία σίτισης φέρεται να κέρδισε και τον διαγωνισμό των 30.000 συσσιτίων που χρηματοδοτήθηκε από το Υπ. Εσωτερικών και για τον οποίο είχε ζητηθεί από τις συμμετέχουσες εταιρίες η παρέμβαση του τότε Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου, σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης.
Δεδομένου ότι ένα χρόνο μετά οι ανωτέρω καταγγελίες αποδεικνύονται βάσιμες από την ίδια την πραγματικότητα, είναι εγκληματικά ανεύθυνο και ύποπτο, ο αρμόδιος για ζητήματα Αυτοδιοίκησης, κ. Πέτσας, να διαφεύγει της υποχρέωσής του να λογοδοτήσει, κατά λόγο αρμοδιότητάς του, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία».
Αντίθετα , υπογραμμίζει , « θα περίμενε κανείς από τον Αναπληρωτή Υπουργό να διαβεβαιώσει, πως θα μεριμνήσει προσωπικά, ώστε σε επίπεδο Περιφέρειας να αποδοθούν ευθύνες για την έκθεση σε κίνδυνο της υγείας των πολιτών της Σαλαμίνας, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα διαφάνειας και ποιοτικού ελέγχου, σχετικά με την ανάδοχη εταιρία σίτισης, προκειμένου ν’ αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοια εγκληματική αμέλεια από την Περιφέρεια Αττικής».