Τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που καταγράφονται στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού και την συστηματική προσπάθεια απαξίωσης η οποία γίνεται τα τελευταία χρόνια με στόχο την εκχώρηση αρμοδιοτήτων ή και ολόκληρων υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα ιδιωτικά-εργολαβικά συμφέροντα, έθεσε ως κυρίαρχο ζήτημα, η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία.
Η συνάντηση της Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., εντάσσεται στη σχετική απόφαση της , για συναντήσεις -ενημέρωση με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα.
Η διατήρηση του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αδιαπραγμάτευτη για τους εργαζομένους, τονίστηκε, ενώ σημειώθηκε από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η αναγκαιότητα για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς επίσης και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
Ένα πρόβλημα που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω και της σκόπιμης απαξίωσης του προσωπικού από τους Αιρετούς για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης μέσω και των «Αναπτυξιακών Οργανισμών».
Στη συνάντηση τέθηκαν ακόμη οι συνέπειες του Νόμου «έκτρωμα» Χατζηδάκη (4808/2021), αναφορικά με το εργασιακό καθεστώς των Ο.Τ.Α., η αμφισβήτηση του καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) για πολλούς κλάδους, καθώς και η προσπάθεια περικοπής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, όταν επιβάλλεται η διεύρυνση του με την προσθήκη και άλλων ομάδων εργαζομένων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα Εργατικά Ατυχήματα που αυξάνονται δραματικά, χωρίς οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν αυτά που πρέπει για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ , οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα του κλάδου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεσμεύτηκαν πώς, με το άνοιγμα της Βουλής, θα κατατεθεί επερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, δεσμεύτηκαν να θέσουν στην κυβέρνηση ειδικά το θέμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης που υπάρχει.
Στη συνάντηση την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία εκπροσώπησαν οι Βουλευτές Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Κώστας Ζαχαριάδης.

Προηγούμενο άρθροΕνώνει τη «φωνή» της με την Αυτοδιοίκηση , η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος
Επόμενο άρθροΓίνεται Πανελλαδική η Ένωση Δημάρχων Αττικής