Η διεύρυνση – επέκταση της Ένωσης Δημάρχων Αττικής σε πανελλαδικό επίπεδο αποτελεί τον πλέον σημαντικό στόχο για το επόμενο διάστημα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός της και πρώην δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον 94.0 και τις Δημοτικές Διαπλοκές.
«Υπάρχει μια σημαντική πίεση να γίνει πανελλαδική η Ένωση Δημάρχων. Ήδη μετά την Αττική έχει συσταθεί η Ένωση δημάρχων Κρήτης και πιστεύουμε πως σύντομα θα έχουμε ενώσεις και στις 13 περιφέρειες της Χώρας, ώστε να προσχωρήσουμε σε Ομοσπονδία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμάρας.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως παράλληλα υπάρχει από ορισμένους εν ενεργεία δημάρχους κάποια καχυποψία προς την ΈΝΔΑ, κυρίως επειδή δεν θέλουν τους παλιούς δημάρχους στα πόδια τους. «Η πλειοψηφία των εν ενεργεία δημάρχων της Αττικής είναι μέλη μας», σημείωσε ο Παύλος Καμάρας.
Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός αναφέρθηκε στις θεσμικές παρεμβάσεις που έχει κάνει μέσα στα 13 χρόνια λειτουργίας της η ΕΝΔΑ, καθώς επίσης και στις δράσεις για τη στήριξη της καταστατικής θέσης των αιρετών.
Εκτενής ήταν η αναφορά του Παύλου Καμάρα και στο έργο του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, όπου τυγχάνει υπεύθυνος προγραμμάτων και Γενικός Γραμματέας.
Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, οι δράσεις για καθαρή ενέργεια, οι μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, το πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του Συνδέσμου και η προσπάθεια για δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου, ήταν ένα μέρος από το πλούσιο έργο του ΣΒΑΠ, που παρουσίασε ο κ. Καμάρας.
Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παύλου Καμάρα στο παρακάτω link:

Προηγούμενο άρθροΗ ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων και οι ελλείψεις προσωπικού στη συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ με ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθρο