Τελικά είναι οι ίδιοι οι αιρετοί , που καταπατούν και ακυρώνουν στην πράξη τον βασικό συστατικό πυρήνα του θεσμού της Αυτοδιοίκησης , της δημοκρατικής λειτουργίας του και του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου , το οποίο κατάντησε να είναι μόνο στα ” χαρτιά”, το κορυφαίο θεσμικό της όργανο στις τοπικές κοινωνίες.
Η περαιτέρω ισχυροποίηση, τα τελευταία χρόνια , του δημαρχοκεντρικού χαρακτήρα του θεσμού της Αυτοδιοίκησης , σε συνάρτηση αυτό με τις άβουλες και πειθήνιες στα κελεύσματα του κάθε δημάρχου των δημοτικών ομάδων και των προεδρείων – στη συντριπτική του πλειοψηφία – των ίδιων των προεδρείων των Δημοτικών Συμβουλίων ,οδηγεί ουσιαστικά στην κατάργηση όχι μόνο του ρόλου αλλά και της ίδιας της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ένα από αυτά τα αρνητικότατα παραδείγματα είναι και το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας, Το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά από …50 μέρες , την ερχόμενη Πέμπτη .Η τελευταία συνεδρίαση είχε γίνει στις …12 Μαίου!
Κι αυτό ,παρότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι πρέπει να συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα . Όπως επίσης,όλο αυτό το διάστημα δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για να μη συγκληθεί.
Αντίθετα ωστόσο με ότι πράττει στο δήμο του , ο δήμαρχος της Νίκαιας , Γιώργος Ιωακειμίδης , στα θεσμικά όργανα που συμμετέχει , όπως στην ΚΕΔΕ κ.α , πάντα διαρρηγνύει τα ιμάτια του, για τη διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας του , την απαρέγκλιτη τήρηση σ’ αυτά όσα προβλέπονται στους νόμους , κανονικές συνεδριάσεις ,ενημερώσεις από τους αρμοδίους κ.α
Το ίδιο και Σ΄ΟΛΟΥΣ τους άλλους δήμους ζητούν και οι σύντροφοι της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας της Ειρήνης Βαλιανάτου , στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι καθ΄ύλην υπεύθυνη γι αυτή την παντελή απαξίωση-υποβάθμιση , του θεσμικού αυτού οργάνου.
Επί των “ημερών” της μάλιστα , θα είναι αυτή του Ιουλίου , η μόλις 5η συνεδρίαση του οργάνου . Και ανάμεσα σ΄αυτές συμπεριλαμβάνεται εκείνη που έγιναν μόνο οι αρχαιρεσίες. Όπερ σημαίνει στους έξι μέχρι τώρα μήνες της θητείας της , το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει ουσιαστικά συνεδριάσει όλο κι όλο 4 φορές. Παρά τα τόσα σημαντικότατα θέματα – όπως ο ίδιος ο κ. Ιωακειμίδης λέει-ότι απασχολούν την πόλη και συνολικότερα την Αυτοδιοίκηση.
Γιατί λοιπόν δεν συνεδριάζουν;

Προηγούμενο άρθροΚαταγγέλλει ” χρυσό” εργολάβο στο δήμο Ελληνικού -Αργυρούπολης ,ο Κορτζίδης
Επόμενο άρθροΑφήνει το δήμο για τα βουλευτικά έδρανα ο Μανιατογιάννης;