Αυτοψία στον Υμηττό πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ & Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης , Γιάννη Κωνσταντάτο, παρουσία του Δημάρχου Παιανίας,Ισιδώρου Μάδη, και του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού κ,Ηλία Αποστολόπουλου, στα σημεία που πραγματοποιούνται εργασίες κλαδεύσεων και συντήρησης των δασικών δρόμων του Υμηττού από την Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Οι εργασίες πρόληψης στον Υμηττό είναι μερικές από τις πολλές παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στην Αττική και σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και στο συγκεκριμένο σημείο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού. Δυστυχώς για αρκετά χρόνια, πολλά έργα προστασίας και ανάπλασης του βουνού είχαν μείνει πίσω λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.
Ο Υμηττός παραμένει ως ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου αυτή τη στιγμή στην Αττική και πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον σεβαστούμε.
Η προσπάθεια που γίνεται στον ΣΠΑΥ από όλους τους Δημάρχους είναι εξαιρετική και στο πλαίσιο αυτό πριν κάποιες εβδομάδες τέθηκε το ζήτημα των καθαρισμών και των κλαδεύσεων που πρέπει να γίνουν, καθώς επίσης και της συντήρησης επιπλέον δασικών δρόμων μέσα στο βουνό, προκειμένου η πυροσβεστική να μπορεί να επιχειρήσει σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Η Πολιτική Προστασία έχει δείξει από την αρχή ότι δεν μπορεί να μείνει θεατής των εξελίξεων, συνεχίζει, συμμετέχει, παρεμβαίνει έτσι ώστε να μπορούμε να φέρνουμε αποτέλεσμα».

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό και για τους 11 Δήμους που αποτελούν την οικογένεια του ΣΠΑΥ, μετά από πολλά χρόνια, να αισθανόμαστε ότι έχουμε κοντά μας την Πολιτική Προστασία, καθώς το σχέδιο θωράκισης του Υμηττού που καταθέσαμε, υλοποιείται ήδη από τον Υφυπουργό κ. Χαρδαλιά και τους συναρμόδιους φορείς.
Σήμερα πραγματοποιήσαμε αυτοψία σε ένα δίκτυο δασικών δρόμων που ενώνουν την Δυτική με την Ανατολική πλευρά του Υμηττού, μεταξύ των περιοχών Παπάγου – Χολαργού και Παιανίας – Γλυκών Νερών όπου είχε να συντηρηθεί πάνω από 20 χρόνια.
Πλέον, οι συγκεκριμένοι δασικοί δρόμοι γίνονται προσβάσιμοι και ασφαλέστεροι για τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων όποτε κριθεί αναγκαίο. Οι Δήμαρχοι, οι συνάδελφοί μου, ο κ. Αποστολόπουλος, ο κ.Μάδης και οι 11 Δήμοι βεβαίως του ΣΠΑΥ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Πολιτική Προστασία και τον κ. Χαρδαλιά για την άψογη συνεργασία.
11 Δήμοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί με την Πολιτική Προστασία για προστατέψουμε το βουνό της καρδιά μας, τον Υμηττό”.