Στην απουσία του , από τη συνεδρίαση , αποδίδει στον επικεφαλής της παράταξης « Αγία Βαρβάρα –Δυνατή Πόλη» , η Δημοτική Αρχή Μίχου, για τα την κατηγορεί σχετικά με την υπερψήφιση του ισολογισμού του έτους 2018, που αφορά περίοδο της διοίκησης Καπλάνη.
Η Δημοτική Αρχή Μίχου χαρακτηρίζει «αστήρικτες και άτοπες» τις αναφορές του κ. Γιάγκα , για ασυνέπεια «λόγων και πράξης», του δημάρχου και των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας , με όσα σχετικά έλεγαν προεκλογικά .
«Θα ήταν», τονίζεται στην ανακοίνωση –απάντηση της Διοίκησης Μίχου , « απολύτως επιμορφωτικό για τον κ. Γιάγκα, αν είχε κάνει τον κόπο να λάβει μέρος στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα όφειλε άλλωστε να το γνωρίζει, ως οικονομολόγος, ότι ο ισολογισμός είναι η αποτύπωση της ακριβούς οικονομικής διαχείρισης της κάθε Δημοτικής Αρχής».
Για την ακρίβεια της αποτύπωσης, υπογραμμίζεται στην ανακοίννωση « προσυπογράφουν οι ορκωτοί λογιστές, ο διευθυντής Οικονομικής υπηρεσίας του δήμου και ο νυν Δήμαρχος. Η καταψήφιση θα σήμαινε ότι δεν είχαν αποτυπωθεί σωστά τα στοιχεία από τον Ορκωτό Λογιστή. Δεν επρόκειτο για απολογισμό δράσης. Επρόκειτο για «ισολογισμό»!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση , « πάνω σε αυτόν τον ισολογισμό και με βάση τα στοιχεία που αποτυπώνονταν στον ισολογισμό έπρεπε να γίνει ουσιαστική πολιτική κριτική, στα πεπραγμένα του τέως Δημάρχου, όπως έγινε από τον Δήμαρχο Λάμπρο Μίχο και από άλλους Δημοτικούς συμβούλους.
Εκεί θα έπρεπε να είναι ο κ. Γιάγκας να τοποθετηθεί και ο κ. Καπλάνης να υπερασπισθεί το έργο του και να απαντήσει στην κριτική. Συζητούνταν ένας ετήσιος ισολογισμός της δικής του θητείας κι εκείνος απουσίαζε.
Προτιμούν και οι δύο να μονολογούν εξ αποστάσεως ασφαλούς για να μη τους πάρουν τα σκάγια της ζωντανής αντιπαράθεσης. Τα ψέματα πετιούνται πιο εύκολα στον αέρα για να παραπλανήσουν ίσως μερικούς αφελείς.
Επισημάνθηκε, πάντα με βάση τα στοιχεία που αποτυπώνονταν στον «ισολογισμό» έτους 2018, ότι το μοναδικό έργο που έγινε και προστέθηκε ως περιουσιακό στοιχείο στο Δήμο, ήταν μία εδαφοτεχνική μελέτη για την γέφυρα της οδού Σαράφη, η οποία ωστόσο έμεινε στα αζήτητα από την τότε Δημοτική αρχή του κ. Καπλάνη.
Επισημάνθηκε επίσης το ύψος των ανείσπρακτων οφειλών που έφθανε το 1.700.000 και των μηδαμινών εσόδων του δήμου από τον κωδικό των «ίδιων» εσόδων.
Επισημάνθηκε ομοίως ότι σχεδόν κανείς επί Καπλάνη δεν πλήρωνε, ούτε βεβαίως ο οφειλέτης από τον οποίο ο κ. Καπλάνης αγόρασε μεζονέτα στην Πεντέλη, χωρίς να εισπράξει ούτε ένα (1) ευρώ, ότι ελέγχθηκε πειθαρχικά από την Αποκεντρωμένη διοίκηση ο κ. Καπλάνης για βαριά παράβαση καθήκοντος, διότι δεν ενεργούσε για την είσπραξη δικαστικά αναγνωρισμένων οφειλών και καταγράφηκαν και άλλα πολλά, στο πεδίο της πολιτικής κριτικής, τα οποία μπορεί να διαβάσει καθένας από τα πρακτικά.
Αν ο κ. Γιάγκας δεν απουσίαζε θα είχε, την δυνατότητα να ακούσει την κριτική την οποία άσκησε ο Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι στα πεπραγμένα του τέως Δημάρχου και τοιουτοτρόπως θα μπορούσε να διδαχθεί πολλά για το τι σημαίνει πολιτική κριτική ουσίας· θα εμπέδωνε την διαφορά πολιτικής και τυπικής, διαδικαστικής υποχρέωσης. Όμως, ο επικεφαλής της «Δυνατής πόλης», εμπρός στο αδιέξοδο της ανυπαρξίας πολιτικής και θέσεων, επιλέγει την ευκολία, αλλά και την επικίνδυνα ολισθηρή διέξοδο του λαϊκισμού» σημειώνεται στην ανακοίνωση.